Wedstrijdverslag VvDoetinchem – HC’03

Vv Doetinchem – HC ‘03 (10-11-2019)
Vandaag kwam oud trainer John Leeuwerik met zijn ploeg HC ’03 naar vv Doetinchem. Op een zonovergoten Bezelhorst was het zaak voor onze jongens om de 3 punten in huis te houden en aansluiting te vinden met de top.

De blauw-witten speelden vanaf minuut 1 met een energie die we eigenlijk graag elke week willen zien. Zoals verwacht zakte HC’03 ver in en liet de bal aan vv Doetinchem. De mannen van Hans Hendriksen wisten daar wel raad mee. De achterhoede, onder leiding van Jorrit Splithof en Dennis Kappert, gaven niets weg en met geduldig opbouwen en met een hoog baltempo speelden we de organisatie van HC’03 uit elkaar. Na 7 minuten spelen stond de 1-0 op het bord door een mooie goal van Bram van Dooren. Nog eens 5 minuten later omspeelde Alper Demiray 2 spelers en de keeper. Deze pakte Alper bij de benen en er volgde een penalty. Alper nam hem zelf en dus kwam een eeuwenoude voetbalwet de hoek om kijken. Alper miste, maar gelukkig kon Shady de rebound wel binnen schieten (0-2). We stonden erg goed te voetballen, waren heer en meester. Er kon eigenlijk niets fout gaan………..tot:

Een spaarzaam moment dat HC’03 bij de 16m van vv Doetinchem in de buurt kwam. De bal valt tussen keeper Piet Ratsma, verdediger Dennis Kappert en de spits van HC’03. Er volgt een botsing waarbij niet goed te zien is wat er nu precies gebeurt. Maar iedereen kon de schreeuw van Piet horen. En al snel bleek dat het goed fout zat. Het duurde in totaal 35 minuten voordat Piet met een ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd met een zware blessure. Piet wilde graag dat de jongens de wedstrijd zouden uitspelen en de 3 punten zouden pakken. Het team stak de koppen bij elkaar en er werd besloten keihard te gaan knokken om ervoor te zorgen dat we Piet die 3 punten zouden bezorgen.

Gelijk na de hervatting en met Sjoerd nu onder de lat was het een zondagsschot vanaf zo’n 20 meter van de spits van HC’03 die binnen plofte (2-1). Waren de jongens dan toch zo van slag door het gebeuren met Piet???? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Ahmet was er snel bij na goed doorzetten van Bram en werkte een aanval goed af en schoot onberispelijk de 3-1 binnen. Nog voor rust was de wedstrijd beslist. Shady schoot een vrije trap knap binnen en met 4-1 gingen we de pauze in. Het ging in de pauze natuurlijk voornamelijk alleen maar over Piet. Mooi om te zien hoe begaan iedereen was met Piet en hoezeer ze deze wedstrijd voor hem willen uitspelen. Er werd nog eens nadrukkelijk benadrukt dat we scherp aan de 2e helft moesten beginnen en op dezelfde wijze moesten doorgaan.

Toch zagen we dat de echte scherpte eraf was en dat we steeds verder achteruit gingen lopen en we voorin moeite hadden om de bal vast te houden. HC’03 ging wat scherper en opportunistisch spelen. Het werd een 2e helft die weinig hoogtepunten had tot de 80e minuut. De ingevallen “captain” Ersin gooide wat technische hoogstandjes en een mooie sleep eruit om zo Shady de niet te missen kans te geven op 5-1. Dit deed Shady dan ook. Een mooi slotpunt op een bewogen wedstrijd. Mooi die 3 punten en fijn dat we zo’n goed niveau lieten zien, maar we hadden allemaal Piet in ons achterhoofd. Dan wordt er gelukkig door iedereen gerelativeerd en weten we allemaal dat de gezondheid van “maatje” Piet veel belangrijker is dan het goed vertoonde spel en de mooie doelpunten. Hopelijk zal Piet geheel herstellen van deze zware blessure en dus wensen wij hem erg veel sterkte!!!!!

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: