Wedstrijdverslag vv Doetinchem – sc Lochem

Vv Doetinchem – sc Lochem (29-09-2019)

Vorige week konden de mannen van trainer Hans Hendriksen nog genieten van een vrije zondag (wat een paar dan ook wel gedaan hebben) en anderen hielpen het 2e en 3e uit de brand.

Vandaag stond dan eindelijk de eerste ontmoeting voor de competitie op het programma en wel tegen sc Lochem. Lochem speelde vorig seizoen in de 3e klasse B en eindigde daar op de 2e plek. De mannen van trainer Goldstein willen dit jaar echter meer en dat betekend dat ze dus kampioen willen worden. Het begin was er want zij wonnen vorige week met 3-1 van PAX. De volgende horde zou vv Doetinchem moeten zijn, maar ook de mannen van trainer Hans Hendriksen hebben uitgesproken dat zij voor een prijs willen gaan dit jaar.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden moeder van keeper Raymond Jansen. Ook zouden de spelers van vv Doetinchem vanmiddag spelen met een rouwband.

Onder echte herfstomstandigheden en met een volgepakte tribune, begon de wedstrijd.

Vv Doetinchem kwam furieus uit de startblokken en binnen een minuut had het al 1-0 kunnen (moeten) staan toen Rico Cancian alleen voor de keeper kwam te staan. Echter heeft Rico tot nu toe het vizier nog niet helemaal op scherp staan en dus kon de keeper van Lochem redding brengen.

Vv Doetinchem bleek de eerste helft de zaakjes aardig op orde te hebben getuige de nagenoeg werkloze keeper Sjoerd Heesen. Zelf was vv Doetinchem regelmatig gevaarlijk met de voorste linie die liet zien over veel kwaliteit te beschikken. Na zo’n 25 minuten spelen stuurde Willem Stollé de rappe Bram van Dooren de diepte in die koelbloedig de keeper verschalkte (1-0). Na nog wat mogelijkheden was het Alper Demiray die, wederom na een bekeken pass van Willem Stollé, met een bekeken schuiver de keeper opnieuw liet vissen (2-0).

Vlak voor rust had vv Doetinchem de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar enkele mooie kansen waren niet aan de ploeg besteed. Zo gingen beide ploegen met 2-0 de rust in.

De 2e helft zou een compleet andere worden dan de 1e.  Vv Doetinchem ging achterover leunen en bleef loeren op de counter en sc Lochem ging opportunistisch spelen. Het duurde echter tot de 70e minuut toen de spits van sc Lochem alle ruimte kreeg om de bal te controleren op zo’n 20 meter van het doel en feilloos uithaalde. Sjoerd Heesen was kansloos op dit schot (2-1). Scheidsrechter ten Broek had enkele vreemde beslissingen (aan beide zijden) waardoor het soms wat warrig werd. Met veel knokken en sleuren wisten de Doetinchemmers de winst over de streep te trekken.  Waarbij Sjoerd Heesen met enkele knappe reddingen liet zien waarom hij deze wedstrijd de voorkeur had gekregen boven Piet Ratsma.

3 punten pakken tegen een club die pretendeert voor de titel te willen gaan is altijd lekker. De spelers van vv Doetinchem gaan dan ook met een lekker gevoel deze week trainen om zich optimaal voor te bereiden voor het duel uit tegen DVV uit Duiven.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: