Wedstrijdverslag Vv Doetinchem – DVV

Vv Doetinchem – DVV (02-02-2020)

Op een kletsnat veld en met redelijk wat wind moesten we vandaag DVV uit Duiven de punten afhandig zien te maken. In de bespreking gingen we ervan uit dat DVV met een verkapte 1:4:4:2 en kort op de man zou gaan spelen. Dit bleek in realiteit ook redelijk uit te komen.

Vv Doetinchem nam vanaf het begin het initiatief en creëerde behoorlijk wat mogelijkheden. We wisten ook dat spits Lammertink bij DVV de man was om in de gaten te houden. Toch was het juist hij die DVV tegen de verhoudingen in op voorsprong zette. Moet gezegd dat wij hier positioneel niet helemaal goed stonden en wij met een zeer matige inspeelpass DVV zelf vrij voor het doel zetten.

De spelers lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en bleven aandringen bij DVV. De ene na de andere aanvalsgolf werd echter onschadelijk gemaakt door oftewel een voet van een verdediger of door onnauwkeurigheid in de eindpass bij ons. DVV wist zich de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans meer uit te spelen.

We gingen dus met een 0-1 achterstand de rust in. Hier hamerde trainer Hendriksen er nog maar eens op dat we moesten blijven voetballen, moesten blijven geloven in een goed resultaat en moesten blijven knokken voor elkaar.

Dit deden de spelers dan ook en de 2e helft werd er bijna nog maar op 1 helft gespeeld. DVV bleef loeren op een omschakelmoment maar de ploeg uit Doetinchem gaf nauwelijks meer wat weg. Doordat we de ene na de andere kans om zeep hielpen werden sommige spelers wat ongeduldig en misschien ook wel wat gefrustreerd. De goed leidende scheidrechter gaf enkele spelers van beide ploegen een gele prent voor commentaar op de leiding. In de 80e minuut werd Dennis Kappert naar voren gedirigeerd en gingen we achterin 1 op 1 spelen. Gelukkig werd de lef en de werklust die de ploeg liet zien in de 85e  minuut eindelijk beloond met een mooie goal van Shady Moursi. Bram werd ingespeeld op rechtsbuiten en hij zette met een prachtige voorzet Shady vrij voor de goal. Shady knikte simpel binnen. Na de 1-1 bleven de mannen van vv Doetinchem vol op de aanval spelen. Zij voelden de angst bij DVV en het geloof om alsnog te winnen was de hele wedstrijd al aanwezig.

De goed spelende Bram van Dooren kreeg in de 94e minuut een bal op links, hij slingerde de bal met een mooie krul richting de 2e paal, iedereen en alles ging onder deze bal door en zo ook de keeper. De bal plofte mooi in het zijnet en zo ging Doetinchem alsnog , maar wel terecht, met de volle 3 punten aan de haal.

Een groot compliment aan de hele ploeg dat zij erin zijn blijven geloven, zijn blijven knokken en zijn blijven voetballen!!!!

Volgende week moet de ploeg uit naar concurrent sc Lochem. Maar de ploeg is lekker de winterstop uit gekomen en is klaar voor deze kraker!!!

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: