Wedstrijdverslag PAX – Vv Doetinchem

PAX – Vv Doetinchem (08-03-2020)

Vandaag stonden twee grootmachten van weleer tegenover elkaar. Beide verenigingen vochten in het verleden menig potje uit met elkaar in de 1e klasse. Tegenwoordig spelen ze beide al jaren in de 3e C.

Vv Doetinchem had wat recht te zetten tegen deze ploeg, omdat ze in de thuiswedstrijd geheel onnodig de punten aan de gasten uit Hengelo hadden gelaten.

Langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg leeg bij de wapendragers en krijgt trainer Hendriksen de luxe om keuzes te kunnen maken. Helaas moesten we vandaag nog onze topscorer Shady missen en was Willem nog maar beperkt inzetbaar (natuurlijk mag ik onze keeper Piet niet vergeten te noemen, maar die komt dit seizoen niet meer in actie).

Vooraf wisten we dat het een knokwedstrijd zou worden op de knollentuin van PAX. Voeg daarbij de harde wind en wat regen en je kan je voorstellen dat het geen hoogstaande wedstrijd is geworden.

Goed voetbal was echt niet mogelijk vandaag. We probeerden het wel, maar het ging gewoonweg niet. PAX zat er feller op de 1e helft en won zodoende de meeste duels en raapte bijna alle 2e ballen op. Gelukkig was Niek vandaag top en schakelde hij de gevaarlijkste man aan PAX zijde compleet uit vandaag. Een vrije trap voor vv Doetinchem op zo’n 20 meter van de goal van PAX werd ons echter fataal. De bal werd half weggewerkt door PAX en viel voor de voeten van Alper. In plaats van deze bal gelijk weer in te brengen, nam Alper de bal aan en wilde hij een actie gaan maken. Een onderschepping en een snelle counter viel uiteindelijk voor de voeten van een speler van PAX op 20 meter voor onze goal. Of de bal nu wel of niet goed geraakt werd door deze speler, feit is dat de bal in de bovenhoek verdween achter Sjoerd (1-0). Dit was een kolfje naar de hand van PAX, want zij wilden juist graag vanuit de omschakeling spelen en vv Doetinchem moest nu nog meer gaan komen. Op enkele redelijke aanvallen via de flanken na werd vv Doetinchem niet gevaarlijk de 1e helft. Ook PAX is verder niet voor de goal van Sjoerd geweest.

In de pauze werd gezegd dat er meer strijd geleverd moest worden. Vooral onze voorwaartsen hadden te weinig gebracht de 1e helft. We zouden nog even doorgaan in dezelfde opstelling, maar er moest wel het een en ander moeten gaan veranderen.

De 2e helft hadden we de wind in de rug en speelden we iets scherper. Alper werd na 15 minuten gewisseld voor Willem. Hierdoor kwam Bram in de voorste linie te spelen en werden we wat dreigender. Een goede voorzet van Max van der Velpen werd door Ersin goed binnen geschoten, maar de keeper bracht nog redding. De afvallende bal werd echter door Bram onberispelijk binnen geschoten (1-1). Nu kon de wedstrijd alle kanten op. Vv Doetinchem liet, niet voor het eerst dit seizoen, zien over mentale en fysieke weerbaarheid te beschikken. De laatste 10-15 min mocht “good-old” Danny Reintjes (alias Danny Seuntjes) zijn kunsten nog vertonen. Trainer Hendriksen had een gelukkige hand met wisselen, want na een prima actie van Max op de achterlijn schoot Danny met zijn linker de bal knap in de verre hoek (1-2). Met nog 5 minuten op de klok werd het nog even billen knijpen, maar Sjoerd hielt zijn doel verder prima schoon vanmiddag.

Door deze 3 punten staan we nu op een mooie 3e plek. Een plek die wij ook ambiëren. Maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Te beginnen volgende week zondag tegen oud-trainer Leeuwenrik en zijn HC’03.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: