Wedstrijdverslag DVV – Vv Doetinchem

DVV – Vv Doetinchem (06-10-2019)

Na een lekkere overwinning op sc Lochem vorige week moesten de wapendragers voor de 2e competitiewedstrijd afreizen naar Duiven. DVV had uit de eerste 2 wedstrijden 1 punt bij elkaar gespeeld en wilde vandaag eindelijk een x de volle winst pakken.

Doordat er een paar spelers op vakantie waren (schijnt doodnormaal te zijn om tegenwoordig midden in de competitie op vakantie te gaan) en Niek verstek moest laten gaan vanwege een operatie moest trainer Hans Hendriksen wat schuiven binnen zijn basis elf.

In de ochtend hadden de trainer en assistent Iwan Schoppema trainer Rink Dobbinga van het 3e uit de brand geholpen. Niet dat dat mocht baten, want het 3e verloor met 1- 3 van Etten. Elftalleider Kees Verbeuken probeerde iedereen op te beuren door te zeggen dat het om 13.00 uur droog zou worden………. Hoe anders zou het allemaal gaan deze zon(?)dag.

Het was ook “boetepot-betaaldag” vandaag. Iedereen die de afgelopen weken om uiteenlopende redenen tegen een boete was opgelopen moest dit vandaag betalen bij boetepot-beheerders Bram en Willem. Volgens Kees zat er al behoorlijk wat in de boetepot, maar toch wilde Alper gelijk de pot wat spekken toen zijn mobiel afging tijdens de wedstrijd bespreking.

Blijkbaar dachten de spelers van vv Doetinchem dat zij het niveau moesten aanpassen aan het weer want de 1e helft was niet om aan te gluren. DVV had het betere van het spel en creëerde wat mogelijkheden, maar de echt grote kansen waren voor vv Doetinchem. Dat het vizier bij onze spitsen niet op scherp stond was snel duidelijk. De ene na de andere grote kans werd om zeep geholpen. Gelukkig wist Bram goed door te zetten in de 34e minuut en zette hij Shady alleen voor de keeper. Dit keer bleef Shady wel koelbloedig en speelde hij de keeper door de benen (0 – 1). Met deze stand gingen we dan ook de rust in.

In de kleedkamer wilde de ploeg graag hoger druk gaan zetten. Nadat we hadden afgesproken hoe we dit wilden gaan doen kwam er echter op het veld bar weinig van terecht. We hadden nog steeds moeite met het overtal op het middenveld. De oplossing bleek Bram van Dooren te zijn. Om hem een linie te laten zakken kregen we meer grip op de wedstrijd. Het veldspel bleef slordig en gehaast en de grote kansen bleven zich opstapelen. Toch wisten we nog 2 van die reuze kansen om te zetten in doelpunten. Vanuit een corner Bram schoot onberispelijk binnen nadat de bal via Ersin voor zijn voeten was gevallen (0-2). Alper werd diep gestuurd, maar moest nog wel een verdediger van zich afschudden en de keeper omspelen voordat hij kon scoren (0-3). Dit gebeurde in de 70e  minuut. De wedstrijd was nu wel gelopen. DVV kreeg een penalty van de goed fluitende scheidsrechter Christian. Deze werd echter erg slap ingeschoten. Of was het een fantastische redding van Sjoerd???? Toch kwam DVV op 1-3 door een fantastisch schot vanaf een meter of 20 die in de kruising eindigde. Het slotakkoord was echter weer voor vv Doetinchem. Shady ronde koeltjes af (1-4).

Zo kan het dus maar zo dat we zonder grootst voetbal tot nu toe wel de volle buit hebben uit 2 wedstrijden. Echter zullen we aanstaande zondag tegen medekoploper OBW anders voor de dag moeten komen !!!!

Dinsdag hebben we eerst nog een ander tussendoortje: voor de Achterhoek- Cup spelen we tegen vv Gendringen (het oude kluppie van trainer Hans Hendriksen). Maar de focus ligt bij de eerste selectie duidelijk op de competitie dit seizoen. Er zullen wat spelers rust krijgen en anderen kunnen juist weer wat minuten maken om fit te worden. Een mooie gelegenheid dus.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: