Trouw lid George Büttner overleden

Op 88-jarige leeftijd is George Büttner overleden. Hij was tot zijn dood op 3 oktober, 35 jaar lang, een trouw lid van onze vereniging.

Over zijn voetbalverleden is – in tegenstelling tot die van zijn kleinzoon Alexander – niet veel bekend. Wel geruchtmakend zijn z’n acties als verenigingsscheidsrechter van onze club. Als er door een speler kritiek werd geuit op zijn ‘fluitisme’, dan zette hij zo iemand meteen op zijn plaats met opmerkingen als ‘Ik kan misschien niet fluiten, maar jíj kunt niet voetballen’.

En ook met zijn moppen, na afloop van de wedstrijd, kreeg ‘Sjors’ in de kantine vele toehoorders aan het lachen. Allemaal uitgesproken met zijn bekende hese stem en twinkelende pretoogjes.

In de Doetinchemse volkswijk waar Sjors tientallen jaren woonde, staat hij bekend als ‘De burgemeester van Kleintjeskamp’. En ook in het Doetinchemse uitgaansleven was ‘de opa op klompen’ een bekende verschijning. De laatste tijd van zijn leven woonde Sjors, die met zijn vrouw Christina zeven kinderen kreeg, in het Doetinchemse verzorgingscentrum Croonemate.

Mensen die de familie persoonlijk willen condoleren kunnen woensdag 9 oktober van 19.00 tot 19.30 uur terecht in het uitvaartcentrum van Monuta op de hoek Keppelseweg/Loolaan. Op donderdag 10 oktober is er een afscheidsplechtigheid om 12.15 uur in de Van Baerzaal van crematorium Slangenburg. Aansluitend is er nog een samenzijn in zalencentrum De Kruisberg, waar iedereen die zich betrokken voelt ook welkom is.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: