Pupillen gaan ná 28 april weer trainen

De knoop is doorgehakt. In principe mogen alle pupillenteams (van de mini’s tot en met de JO13) ná 28 april weer trainen en een potje voetballen (nog niet in wedstrijdverband). Bestuur en jeugdcommissie doen er alles aan om de trainingen vanaf 29 april weer van de grond te krijgen. Maar er zijn nog wel wat beperkende maatregelen.

Allereerst zijn er voor de trainingen slechts twee kunstgrasvelden beschikbaar, die ook nog eens moeten worden gedeeld met de pupillenteams van De Graafschap. Omdat het voetbal toch stil lag, heeft de gemeente namelijk de natuurgrasvelden vervroegd in onderhoud genomen. En die natuurgrasvelden komen pas ná 1 juni (en als de droogte aanhoudt, misschien nog later) weer beschikbaar.

En er zijn nog meer beperkende maatregelen:

• de kleedkamers mogen nog niet worden gebruikt
  • ouders en andere belangstellenden voor de trainingen mogen niet langs de lijn
  • de kantine mag voorlopig nog niet open
  • kinderen van 13 tot 18 jaar mogen alleen trainen als zij de anderhalve-meter-afstand-regel in acht houden

Dat betekent:

• dat kinderen in voetbalkleren (en met de voetbalschoenen al aan) naar de training moeten komen en na afloop thuis moeten douchen
  • dat de kinderen door de ouders bij de poort van ons sportcomplex moeten worden afgezet en daar worden opgevangen door de trainer of iemand anders van de club
  • dat kinderen een flesje drinken, zo nodig, zelf van huis mee moeten nemen
  • dat de training van het team JO17 pas begint als de de anderhalve-meter-afstand-regel is afgeschaft, omdat de trainer vindt dat hij met dat voorschrift geen fatsoenlijke training kan geven.

Wanneer de training voor de teams JO13 t/m de mini’s daadwerkelijk begint – op welke dag en op welke tijdstip – wordt door de trainers telefonisch of in de groeps-app meegedeeld. Eerst moet er door het bestuur en de jeugdcommissie, in samenwerking met de jeugdafdeling van De Graafschap, nog een trainingsrooster worden gemaakt. Daar wordt hard aan gewerkt. Zeker is nu al dat de trainingen, vanwege het slechts beschikbaar zijn van twee kunstgrasvelden, over alle dagen van de week worden uitgesmeerd, misschien ook nog wel op de zaterdag. Tevens wordt bekeken of er nog sport- of trainingsmogelijkheden zijn voor niet-leden.

Inmiddels is gepeild op welke dagen onze jeugdtrainers wel kunnen en wanneer niet. Ook daar moet rekening mee worden gehouden bij het opstellen van het trainingsrooster. Zo gauw het rooster klaar is, worden de trainers daarvan op de hoogte gesteld. Die zorgen dan dat de spelers van hun team worden ingelicht op welke dag de eerste training begint en op welke tijd.

Heb dus nog even geduld. We doen er alles aan om het rooster zo snel mogelijk gereed te hebben.

Tot en met dinsdag 28 april blijft voor iedereen nog het verbod gelden om het sportpark te betreden. Doe je het toch, dan loop je de kans om door de politie of de gemeente op de bon te worden geslingerd.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: