Oliebollen en dan weer dóórvoetballen, dóórvoetballen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Wonderschone doelpunten. Geweldige missers voor open doel. Handige passeerbewegingen via de boarding. En ballen die muurvast onder de zitbanken werden geschoten.

Het gebeurde allemaal tijdens het oliebollen-zaalvoetbaltoernooi voor de pupillen.

Ook dit jaar speelde het toernooi voor de categorieën Jeugd Onder 7 (JO7), JO9 en JO11 zich weer af in de knusse gymzaal van basisschool Hagen, op donderdag 28 december.

Als doel fungeerde (uit veiligheidsoverwegingen) aan weerskanten van de zaal een opstaande mat. En achterballen en ingooien, daar deden we niet aan. Ook strafschoppen of corners, ze kwamen in ons boekje niet voor. Dóórvoetballen, dóórvoetballen, dóórvoetballen. Dat was het motto. Het aantal daadwerkelijke voetbalminuten (op enkele kleine blessurebehandelingen na) bedroeg daardoor bijna 100%.

Met kleine teampjes (3 tegen 3 bij de JO7 en JO9; 4 tegen 4 bij de JO11) was het een ware conditieslag. De kinderen werden er echt moe van. En dat was ook de bedoeling. De organisatoren hadden van de ouders opdracht gekregen dat de kids de nacht erna goed moesten slapen. En dat hebben ze gedaan, zo hoorden we achteraf.

Ook bij de kleinsten werd er volop gescoord. Om niemand te hoeven teleurstellen, was er na afloop voor ieder kind in de categorie JO7 en JO9 een traktatie. En tussendoor waren er natuurlijk volop oliebollen en drinken, ook voor de meegekomen ouders.

Bij de JO11 werd er met de zes teams een echte competitie van gemaakt. In de winnaarspoule pakte uiteindelijk team-3 de eerste prijs. Daarmee ging de extra traktatie naar Yusufcan Cavusoglu, Max Brugman, Lars Jonker en Saman Muhamad.

In de verliezerspoule bleek team-1 de sterkste. Ook dit team (bestaande uit Meron Estefanos Germay, Damian Stinissen, Jayden Wanrooy en Quentin te Winkel) werd beloond met een extra traktatie.

En de traditionele honderd oliebollen? Die waren al voor de prijsuitreiking allemaal op! Eind dit jaar komt er weer een verse lading, voor het volgende oliebollen-zaalvoetbaltoernooi.

Oliebollen en dan weer dóórvoetballen, dóórvoetballen

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten:

Volg ons op Facebook

Archief