Nu ook geen wedstrijden meer

Naast de kantine die al sinds 29 september dicht zit, gaan nu met ingang van 14 oktober ook onze kleedkamers op slot. In ieder geval voor de duur van vier weken. En wat nog erger is, ook zijn er in het amateurvoetbal tot half november geen wedstrijden meer. De nieuwste coronamaatregelen treffen onze club, evenals alle andere sportverenigingen, keihard.

Alleen de jeugd (tot en met 18 jaar) mag nog in teamverband trainen. Daar mogen nog steeds geen ouders of andere toeschouwers bij zijn. Kinderen moeten aan de poort worden afgezet en opgehaald. En omkleden en douchen moet (opnieuw) thuis gebeuren.

Daarmee komt het voetbal, uitgezonderd het ere- en eerstedivisievoetbal, nagenoeg stil te liggen. Mensen van boven de 18 mogen alleen nog in groepjes van maximaal 4 personen trainen, waarbij die personen minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Het is voor de senioren haast ondoenlijk om dan nog een fatsoenlijke training te houden.

Zwaar weer

Door het wegvallen van kantine-inkomsten en de recettes van thuiswedstrijden van ons eerste elftal verkeert onze vereniging – evenals bijna alle andere voetbalclubs – in financieel zwaar weer. Hopelijk komt de gemeente ons tegemoet door de inning van de veldenhuur even stop te zetten.

Maar ook jullie kunnen onze pijn verlichten door:

– de contributie trouw te blijven betalen

– deel te nemen aan de actie Rabo ClubSupport (zie het artikel elders op de website)

Overigens kunnen alleen leden van de Rabobank aan de Rabo ClubSupport-actie meedoen. Hoe meer mensen op onze club stemmen, des te groter is de financiële steun die wij van de Rabobank krijgen. De laatste jaren heeft dat onze club telkens een bedrag tussen de honderd en tweehonderd euro opgeleverd. Niet veel, zult u misschien denken. Maar alle beetjes helpen. Dus als het kan: doe mee!

Hoop

Het bestuur adviseert alle leden zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. Dan kunnen we wellicht het virus ontlopen en kan het voetbal hopelijk zo snel mogelijk weer van het slot af. We blijven jullie op de hoogte houden.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: