Sportpark dicht vanaf 17.00 uur

De opnieuw fors aangescherpte coronamaatregelen hebben tot gevolg dat ons sportpark met ingang van zondag 28 november tot zondag 19 december iedere dag om 17.00 uur op slot moet. Dat betekent dat avondtrainingen niet mogelijk zijn. Alleen het spelen van wedstrijden (veelal in de weekenden) mag voorlopig nog, als ze maar op tijd afgelopen zijn en iedere sporter om 17.00 uur het sportpark heeft verlaten.

Ook de kantine gaat (als die überhaupt al open is geweest) om 17.00 uur voor de sporters op slot en blijft dat minimaal tot de volgende ochtend 05.00 uur. In de praktijk betekent dit dat de kantine op doordeweekse dagen niet of nauwelijks open zal zijn, met uitzondering van de zaterdag en de zondag. Dan worden de openingstijden overdag afgestemd op het wedstrijdprogramma van dat weekend.

Toegang tot een geopende kantine is, geheel volgens de huidige coronaregels, voor sporters alleen mogelijk op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs, inclusief het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand tot elkaar. Bovendien moet er dan vervolgens in de kantine een vaste zitplaats worden ingenomen, opnieuw met 1,5 meter afstand tot elkaar. Pas dan mag het mondkapje af. Dezelfde beperkende maatregelen gelden ook voor het buitenterras. Bij verplaatsing in de kantine of op het terras moet het mondkapje opnieuw op.

Publiek verboden

Zoals het kabinet op vrijdag 12 november tijdens de persconferentie al had bekendgemaakt, mocht er met ingang van zaterdag 13 november 18.00 uur geen publiek (dus ook geen ouders) meer op het sportpark komen bij trainingen en wedstrijden. Tijdens de persconferentie van 26 november is dat verbod verlengd tot 19 december. Bij jeugdwedstrijden mogen alleen strikt-noodzakelijke rij-ouders langs de lijn staan, met anderhalve meter afstand tot elkaar.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Voor spelers boven de 18 jaar is het hebben van een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van de kleedkamers. Degenen die zo’n toegangsbewijs niet hebben, wordt dringend verzocht zich voor de wedstrijd THUIS al om te kleden en daar ook na afloop te douchen. In verband met een mogelijk besmettingsgevaar zijn ongevaccineerden en mensen die zich niet hebben laten testen (met een negatieve uitslag) NIET WELKOM in de kleedkamers en – zoals eerder gemeld – ook niet in de kantine.

Anderhalve meter afstand

Zowel in de kleedkamers (en onder de douches) als buiten de kleedkamers en op weg naar het veld is het verplicht anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Tijdens het sporten geldt die afstandsregel niet en mag er naar hartenlust worden gevoetbald.

Tot slot, blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt (natuurlijk wel even netjes afzeggen bij de teamleiding). En neem alle hygiënische voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Dan slagen we er hopelijk in om onze club niet tot coronabesmettingshaard te laten worden. Iets wat ons tot nu toe gelukkig bespaard is gebleven.

Het bestuur dankt iedereen voor zijn/haar medewerking. Laten we met zijn allen zorgen voor een veilige sportomgeving. We moeten het SAMEN doen.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: