Kantine dicht en voetballen zonder publiek

We kunnen er niet onderuit. Het kabinet heeft het nu eenmaal bevolen: onze kantine moet minimaal tot en met 20 oktober dicht, evenals alle andere sportkantines in ons land. We mogen blij zijn dat er nog gevoetbald mag worden. Maar dan wel zonder publiek. De hernieuwde corona-uitbraak heeft het allemaal veroorzaakt.

Alleen bij uitwedstrijden van jeugdteams mogen de chauffeurs die de kinderen wegbrengen nog toekijken bij de wedstrijd. Maar dan wel op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. Samen met die chauffeurs mogen natuurlijk ook de trainer/coach, de vrijwilligers die aan het team verbonden zijn (leider, scheidsrechter, grensrechter, verzorger) en bestuursleden bij de wedstrijd aanwezig zijn. Verder hee-le-maal niemand.

Trainingen

Trainingen mogen ook nog doorgaan, maar ook hier zónder toekijkende ouders en ander publiek. Kinderen moeten weer, zoals ook in de eerste hoogtijdagen van het corona-virus, aan de poort worden afgezet en daar na afloop van de training weer worden opgehaald.

Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

De sportkantine mag tot en met 20 oktober alleen worden gebruikt door het wedstrijdsecretariaat en voor eventuele commissie- en bestuursvergaderingen en ander noodzakelijk overleg.

Bij een wedstrijd mag nog wel een verslaggever en/of fotograaf van de plaatselijke krant aanwezig zijn.

Meer weten?

Wie meer wil weten over alle geldende coronaprotocollen voor de sport kan terecht op de website van de sportkoepel NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Voor het overige blijven natuurlijk nog steeds alle algemene coronavirus-adviezen geldig, zoals die ook voor voetballers gelden:

• Blijf bij gezondheidsklachten die wijzen op een mogelijke coronabesmetting altijd thuis
  • Houdt buiten het veld altijd anderhalve meter afstand tot een volwassene
  • Zorg voor een goede hygiëne
  • Neem zo nodig je eigen bidon/drinkbeker mee
  • Was/desinfecteer je handen vóór en ná de sportbeoefening
  • etc.

Het belangrijkste is: blijf gezond en hou ook de ander gezond. En hou je aan de regels. Wellicht kunnen we dan óók na 20 oktober gewoon blijven sporten. En hopelijk dan weer mèt publiek.

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: