Douchen mag weer

Sinds vandaag (1 juli) mogen ook volwassenen  (boven de 18) weer samen trainen/voetballen, zonder anderhalve meter afstand te hoeven houden. En de kleedkamer gebruiken mag ook weer, mits je tot iedereen anderhalve meter afstand bewaart. Die afstandseis geldt ook buiten het veld, onder de douche, op het terras en in de kantine, die per 1 juli ook weer open mag. Kortom, de corona-regels zijn belangrijk versoepeld.

Eerder mocht de jeugd (tot en met 18 jaar) al weer samen trainen en voetballen. En per 1 juli mogen zij ook weer van de kleedkamers en de douches gebruikmaken. In tegenstelling tot volwassenen hoeven jeugdigen daarbij geen anderhalve meter afstand te houden.

Ouders en toeschouwers mogen ook weer de sportcomplexen op. Voor hen geldt nog wel dat zij daarbij steeds anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Op kunstgras

De trainingen en wedstrijden zullen gedurende de zomerperiode zoveel mogelijk worden beperkt tot de twee kunstgrasvelden die op sportpark De Bezelhorst liggen. Daarvoor is een trainingsschema gemaakt waar iedereen zich aan moeten houden. Dit schema is inmiddels aan alle trainers en/of leiders van de teams ter hand gesteld en/of ter kennis gebracht.

Overigens blijven natuurlijk ook op ons complex de algemene corona-regels gelden:

• Regelmatig goed je handen wassen/ontsmetten;
  • (nog) niet schreeuwen in de nabijheid van anderen;
  • wegblijven als je je ziek voelt;
  • heb je klachten die op besmetting met het corona-virus lijken, blijf thuis en laat je testen!

Alleen op deze manier kunnen we een bijdrage leveren in het voorkomen dat het corona-virus opnieuw de kop opsteekt.

Start competitie

Als een hernieuwde uitbraak uitblijft, kunnen ook de competitie- en bekerwedstrijden volgens het KNVB-schema beginnen. Dat betekent dat de eerste bekerwedstrijden in het weekend van 29/30 augustus kunnen worden gespeeld. En het houdt ook in dat de eerste competitiewedstrijden op 5 september kunnen starten voor de pupillen en in het weekend van 19/20 september voor de overige jeugd en de senioren.

En dat alles onder het voorbehoud, dat er niet opnieuw een uitbraak van het corona-virus komt. Want dan grijpt het kabinet opnieuw in en zullen er weer strenge maatregelen worden afgekondigd.

Spelregelquiz

De voetballers die zich goed op de nieuwe competitie willen voorbereiden, komen natuurlijk (zeker na zo’n verplichte lange rustperiode) trouw naar de trainingen.

Intussen kun je ook jouw spelregelkennis op peil houden. Dat kan digitaal. Op aragspelregelquiz.nl vind je iedere werkdag elf nieuwe vragen over de spelregels in het voetbal. Doe mee en test jouw kennis!

Stem mee!

Wat vind je van de vernieuwde website?

Laden ... Laden ...

Aankomende activiteiten: