wedstrijdverslagje vvDoetinchem G1 - Ede/Victoria G1

• wedstrijdverslagje vvDoetinchem G1 - Ede/Victoria G1
9 oktober 2016

Wedstrijdverslagje vvDoetinchem G1 – Ede/Victoria G1

Er scheen een mooi najaarszonnetje in stadion de Bezelhorst toen het G1-team van vvDoetinchem aftrapte tegen het G-team van Ede/Victoria G1. Omdat de vrijwilligers in de kantine ook wel eens naar een echte en mooie voetbalwedstrijd wilden kijken, speelden we vandaag op het nog altijd groene trainingsveld en konden zij achter glas en met de verwarming aan de wedstrijd volgen. Echte watjes volgens Michael.

Ede/Victoria is de trotse koploper in de najaarscompetitie van de 2de klasse 3 van het G-voetbal en dat was wel te merken ook. De in oranje-blauw spelende gasten uit Ede spelen al een tijdje met een vast team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Toch was het vvDoetinchem dat brutaal de leiding nam. Een vrije trap van een behoorlijke afstand van Peter verdween zo maar hoog in het doel. Dat de keeper van Ede een beetje last had van de zon kon ons even niet deren. Er werd weliswaar sportief maar ook redelijk pittig gespeeld met als gevolg dat Maikel, Rene en Bart aan de kant weer een beetje opgelapt moesten worden. Zoals we vorige week al meldden heeft de G1 echter een grote en brede selectie, zodat we dat ongemak wel konden opvangen.
Ede was (optisch volgens Richard) wel wat sterker, kreeg ook kansen, maar het duurde toch nog tot vlak voor de rust voordat zij de verdiende 1-1 maakten. De bal kwam in een wirwar van spelers plotseling voor de voeten van een van de vrijgelaten spelers van Ede, die Ronn van dichtbij passeerde. Soms lijken we meer op het Nederlands voetbalelftal dan we zelf weten.

De tweede helft was vvDoetinchem beter zonder echter erg gevaarlijk te worden. Het was dan ook een beetje zuur dat Ede uit een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval toch een doelpuntje wist te maken, 1-2. Daarna hebben we alles op de aanval gegooid maar de bal wilde er niet echt in. Steeds ging er op het laatste moment net iets mis. Moeite met schieten hebben we ook niet, maar jammer genoeg wel met mikken. En u voelt hem al aankomen, vlak voor tijd glipte een van de Edenaren door de ver naar voren spelende verdediging van vvDoetinchem en scoorde met de punt van de schoen en via de hand van Ronn, eindstand 1-3.

Qua resultaat niet alles, maar iedereen heeft meer dan goed zijn best gedaan en we hebben het de koploper knap moeilijk gemaakt. Met Gerrit nog een beetje trainen hoe we het middenveld wat beter kunnen gebruiken en de bal tussen de palen van de kleine doeltjes kunnen krijgen. En als dat een beetje beter lukt, zorgen we in de uitwedstrijd gewoon voor een verrassing. Een ding is zeker, de ballenvangers doen het nog wel goed.

Volgende week gaan we ook weer de boer op met het verkopen van loten van de Grote Clubactie en moeten we op zaterdag vroeg uit bed; we spelen om 1000 uur uit tegen SKV uit Wageningen. Als er supporters mee willen dan kan dat, maar dan wel zelf een auto meenemen en om 0800 uur aanwezig zijn. De toegang is gratis.