Wedstrijdverslagje SKV G1 – vvDoetinchem G1

• Wedstrijdverslagje SKV G1 – vvDoetinchem G1
17 oktober 2016

Afgelopen zaterdag moesten we voor voetbalbegrippen tamelijk vroeg uit de veren. Om 10.00 uur stond de wedstrijd uit en tegen SKV G1 op het programma en SKV ligt toch mooi in Wageningen, in het bos en niet al te ver van ‘de Berg’, het oude stadion van voorheen de betaald voetbalclub Wageningen. Maar die club is langer ter ziele dan de meeste spelers oud zijn, lang geleden dus. Ter plekke kwamen we er achter dat SKV ‘Sport kweekt Vriendschap’ betekent, dat stond tenminste op elk blauw shirtje dat we voorbij zagen komen. Omdat wij ook in blauw en wit spelen moest SKV dus een ander kleur shirtje aan. Eenmaal op het veld gekomen bleek er kunstgras op te staan en er zaten, volgens sommige mensen, nog van die enge korrels op ook. Omdat het een beetje miezerde waren de korrels echter niet te ruiken en kon de scheidsrechter beginnen. Het was zijn eerste wedstrijd in het G-voetbal en volgens sommige jongens was dat wel te merken ook.

SKV staat weliswaar onderaan en heeft nog een wedstrijd te goed. Toch ging het de hele wedstrijd behoorlijk gelijk op. 2 goede verdedigingen met 2 goede keepers en de aanvallers hadden knap veel moeite er goed doorheen te komen. Over en weer waren er echter toch kansen. Wij mistten er een paar. Karel was overal maar net niet scherp genoeg voor de goal. Na een beetje geklungel in onze achterhoede kwam SKV ook nog op een 1-0 voorsprong. Met een achterstand de rust in en na een kop hete thee weer baar buiten.

We waren amper weer begonnen toen het Raymond gelukte de 1-1 binnen te tikken. Het bleef lang spannend. Ook nog nadat Björn vlak voor tijd met het doelpunt van de maand vvDoetinchem op een 1-2 voorsprong zette. Gerrit wisselde dat het een lieve lust was, maar het bleef billen knijpen totdat de scheidsrechter het tijd vond om de wedstrijd af te blazen. Goed gewerkt door het hele team, iedereen meer dan zijn best gedaan.

Na de wedstrijd werd er druk gewhatsappd met het thuisfront. We hadden een paar geblesseerden en Elisabeth moest overdag haar verjaarsdagspartijtje van s’avonds nog voorbereiden. Ongeveer 100 berichtjes later ging de storm op whattsapp weer een beetje liggen, maar toen wist iedereen wel dat we gewonnen hadden en had iedereen daar iedereen ook nog mee gefeliciteerd.

Volgende week voor de beker om 12.30 uur thuis tegen Jonge Kracht G3. Bart heeft de afgelopen weken in zijn eentje al 16 loten van de grote clubactie verkocht en met de loten die nog onderweg zijn, gaan we richting de 35. De G1 scoort ook buiten het veld. Nu de Graafschap nog en dan Richard weer wat rustiger slapen.