Wedstrijdverslag JO15-1

25 september 2017

Silvolde JO15-1  -- vv Doetinchem JO15-1

De competitie is begonnen!!!!

Afgelopen zaterdag begon voor ons de competitie en de eerste wedstrijd moesten we uit naar Silvolde.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en uit een corner van Frits kon Soner inkoppen maar kopte helaas maar net naast.

Uit de doeltrap die hierop volgde kwam dan ook de eerste kans voor Silvolde.

De bal werd het middenveld ingespeeld en mooi diep ingespeeld waarna de linksbuiten sneller bleek dan Tarik en beheerst de bal onder Canol door schoof en het was 1-0.

Ook de rechtsbuiten van Silvolde was aardig snel en het was dan ook duidelijk dat onze verdedigers vol aan de bak moesten maar dit zelf ook snel in de gaten hadden.

Een mooie bal van Guus op Shema kwam goed voor de goal maar Ayhan mist maar net.

Uit de counter die hierop volgde ging weer de snelle linksbuiten aan de wandel en speelde deze counter goed uit! 2-0!!!

Silvolde speelde vaak de lange bal en deed dat ook na ongeveer 25 minuten.

Hun spits liep echter buitenspel (2-3 meter)en de grensrechter vlagde hem dan ook af.

De scheidsrechter bepaalde echter dat het geen buitenspel was en liet dan ook doorspelen waardoor Silvolde zelfs de 3-0 kon scoren.

Dit was niet waar we voor kwamen en een mooie dieptebal van Tony, die door de keeper fout werd  beoordeelt kon Shema dan nog voor de rust de 3-1 maken. We dachten dat dit de ruststand zou worden maar een foutje van Frits werd netjes afgestraft en het word zelfs nog 4-1.

Dit is natuurlijk geen goede uitgangspositie voor de tweede helft.

De scheidsrechter had er zin in en vond na 10 minuten dat het weer tijd was om te voetballen en de supporters waren dan ook allemaal te laat terug om de aansluitingstreffer van Roy te zien.

Roy, die na rust was ingebracht, samen met Sjangie en Mitch, had vanaf de aftrap een mooie solo en ronde goed af. 4-2!!!

We waren weer volop in de wedstrijd maar Silvolde gooide weer een keer roet in het eten.

Een foutje van Canol, die de bal verkeerd inschatte werd goed afgestraft en de 5-2 was een feit.

De jongens lieten de kopjes gelukkig nog niet hangen en Roy kon na goed doorgaan de 5-3 maken.

Weer volop in de wedstrijd besloot Frits maar een keer om aan te leggen voor een afstandsschot (+-25 meter) en deze belande heel mooi in de rechter bovenhoek. 5-4!!!

Op dit moment was de spanning te snijden en zelfs op de tribune waren nagelbijtende supporters.

Er was immers weer een mogelijkheid op minimaal een punt.

Een goeie 1-2 van Shema met Sjang werd goed geblokt en de gelijkmaker bleef nog uit.

Op dit moment had Roy nog een beetje energie over en zette het weer eens op het lopen en maakte een lange rush over de rechterkant en schoot zelfs de 5-5 binnen.

Onder het motto van DEROP EN DER OVER werd er nog even alles gegeven wat nog resulteerde in 1 kans van Peter die oog in oog met de keeper niet koel genoeg bleef en miste.

De eindstand was dus 5-5 en het eerste punt is binnen.

Een zwaar bevochten punt maar dat zijn vaak wel de mooiste punten.

Volgende week staat de wedstrijd vv Doetinchem JO15-1 – VVG JO15-1 op het programma.

Ook een interessante wedstrijd omdat we voor 2 weken terug nog door dit elftal onnodig uit de beker werden geknikkerd.

We willen dan ook laten zien dat deze nederlaag een incident was en gaan dan weer cool voor de winst.

De wedstrijd word gespeeld op sportpark de Bezelhorst en begint om 14.30 uur