Wedstrijdverslag Doetinchem G1

19 september 2016

sv Hatert G1 – vvDoetinchem G1
vvDoetinchem G1 – Eendracht Arnhem G1

vvDoetinchem G1 heeft een nieuwe start gemaakt. Aan het eind van het vorige seizoen is een aantal spelers gestopt en verhuisd zodat er te weinig spelers waren om 2 teams aan de competitie te laten deelnemen. De spelers van het nieuwe G1 moeten daarom een beetje aan elkaar wennen, maar dat ging vorige week in en tegen Hatert best wel goed. Ondanks het warme weer werd een keurige 7–3 overwinning behaald. In het begin stribbelde Hatert nog wel een beetje tegen, maar nadat het 3-4 was geworden, was het met de tegenstand gebeurd en kon vvDoetinchem uitlopen naar 3-7.

Vandaag speelden we thuis tegen Eendracht Arnhem in het wit omdat Eendracht normaliter ook met blauwe shirtjes speelt. Eendracht had in de eerste ronde dik verloren en een aantal vvDoetinchem spelers rekende zich al bij voorbaat rijk. Maar zoals wel vaker in he G voetbal is de ene week de andere niet en zijn niet altijd alle spelers aanwezig. Het werd dit keer een mooie, gelijk opgaande wedstrijd onder leiding van de dit seizoen vaste G scheidsrechter Eric van Leijenhorst. Eendracht nam voor de rust met een mooi afstandsschot de leiding. vvDoetinchem kreeg wel kansen en kansjes, maar kreeg de bal niet tussen de palen en in het doel. Na de rust en de limonade draaide vvDoetinchem de wedstrijd toch een beetje om. Na doelpunten van René (S), een eigen doelpunt van Eendracht en een vrije trap van Peter was het 3-1 en leek de strijd beslist. Eendracht heeft echter voorin een paar goede lopers die ook nog goed kunnen voetballen. vvDoetinchem kreeg daardoor wel de nodige ruimte voor wat snelle uitvallen, maar vooral René was niet erg gelukkig in de afwerking. Paal en lat hielden Eendracht in de race. En zoals zo vaak … viel 10 minuten voor tijd het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap vanaf de zijkant werd zo hard voorgezet dat de bal via een van de vvDoetinchem verdedigers zo maar en onverwacht in het doel verdween, 3-2. Eendracht geloofde er nog in en zette aan voor een slotoffensief. vvDoetinchem verdedigde met man (en vrouw) en macht, maar kon niet voorkomen dat Eendracht na een snelle dribbel en een strak schot onder in de hoek gelijk maakte, 3-3.

Natuurlijk was dat wel even balen. Dicht bij 2 overwinningen, maar met 4 punten na 2 wedstrijden toch ook wel weer een goede start. Volgende week uit tegen DCS, een oude bekende en ook maar weer even afwachten hoe sterk ze dit jaar zijn.