Wedstrijdverslag 35+2

3 oktober 2016

Vrijdagavond (30 september) stond de tweede speelronde voor ons op het programma. Deze avond moesten we onze voorsprong die we in de eerste speelronde hadden vergaard verder zien uit te bouwen of te consolideren. De eerste speelronde in Hengelo bij PAX had ons namelijk 9 punten uit 3 wedstrijden opgeleverd.
De avond werd gestart met een teamfoto voor de sponsor Bergevoet Doetinchem B.V. die ons een prachtig tenue gesponsord heeft. Henk die in de eerste speelronde nog uit alle hoeken en standen raak schoot kon helaas vanwege een blessure niet mee doen. Ook Rene moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Daar stond echter tegenover dat Johan (terug van zwangerschapsverlof) en Simeone (Simon) wel mee konden doen. En gelukkig waren Peter en Jurgen weer net op tijd “fit”.
De eerste wedstrijd van de avond tegen VIOD begon wat stroef en afwachtend. VIOD had wat nieuwe spelers erin staan en ze leken daardoor wat sterker dan de vorige keer. De wedstrijd werd opengebroken door een mooie voorzet van Jeroen die beheerst werd binnengetikt door Johan. 1-0 en niets aan de hand. We begonnen er iets te licht over te denken en nadat Johan en Simeone nog een grote kans hadden gemist kwam VIOD beter in de wedstrijd. Hierdoor moest ons uitstekende doelman Gerjan nog een aantal keer handelend optreden. Toch wist VIOD hem met nog een aantal minuten op de klok te passeren 1-1. Na de tegengoal zochten we gewoon weer de aanval en dit resulteerde in een indirecte vrije trap. Alsof we erop getraind hadden tikte Robert deze beheerst opzij en schoot Johan hem dwars door de muur in de kruising. 2-1 en de buit leek binnen. Er kwam echter nog een vrije trap voor VIOD. Deze werd erin geschoten. Alleen de zeer goed leidende scheidsrechter Sander ten Have keurde de goal af, omdat de vrij trap (indirect) in twee keer genomen moest worden. Het duel was hiermee ook afgelopen en kwamen we goed weg.
De tweede wedstrijd van de avond moesten we tegen stadsgenoot DZC. Een geduchte tegenstander met een aantal goede spelers in de gelederen. Maar onze verdediging met Jeroen en Tomas stond als een huis. Hier en daar werden wat kansjes weggegeven, maar er werd ook genoeg gecreëerd. Wederom werd de wedstrijd opengebroken door een voorzet van Jeroen. De voorzet was zo scherp dat deze werd binnengeschoten door een speler van DZC, 1-0. De voorsprong was helaas van korte duur. Na één van de spaarzame foutjes verdedigend wist DZC de 1-1 te maken. Daarna konden beide partijen nog aanspraak maken op de winst, maar bleef het bij 1-1. Het eerste puntverlies was een feit, maar weer niet verloren.
De derde en laatste wedstrijd moesten we het opnemen tegen PAX. De mannen uit Hengelo hadden waarschijnlijk hun avond niet. Ze hadden namelijk de eerste twee wedstrijden van de avond al verloren van DZC en VIOD en ook tegen ons hadden ze geen schijn van kans. De kansen stapelde zich op en doelpunten konden niet uitblijven. De motor op het middenveld Robert scoorde dan ook twee keer en ook Johan pikte nog een doelpuntje mee, 3-0. Martijn die van zestien tot zestien bleef lopen zorgde voor de balans op het middenveld, waardoor Pax niet meer tot een gevaarlijke aanval kon komen. De 3-0 eindstand was dan ook terecht.
Hierdoor zijn we deze avond een punt uitgelopen op de nummer twee VIOD en staan we nu 7 punten voor. Met nog twee speelavonden te gaan bij VIOD en DZC liggen we op titelkoers.