Wedstrijd verslag Doetinchem 2 afgelopen zondag

• Wedstrijd verslag Doetinchem 2 afgelopen zondag
6 oktober 2016

Zondag stond de thuis wedstrijd tegen FC Eibergen 2 op het programma. Na dat de jongens van Doetinchem 2 op de teamfoto waren geweest in de nieuwe tenue's gesponsord door de Tapperij begonnen zij aan de wedstrijd. Deze wedstrijd kwam moeilijk op gang, beide teams speelden wat afwachtend. Doetinchem nam iets meer het initiatief ten opzichte van de uitploeg maar was hierin slordig in de passing waardoor Eibergen er een paar keer goed uitkwam dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Eibergen. Niet veel later werd er weer gescoord door de uit spelende ploeg maar door een goed en scherp optreden van onze grensrechter (Tim) werd deze goal terecht afgekeurd. Met een 0-1 ruststand zochten de teams de kleedkamer op. Na rust werd er bij Doetinchem 2x gewisseld en er werd meer de aanval gezocht met het 4-3-3 systeem. Doetinchem groeide meer in de wedstrijd maar tot echt grote kansen kwam dit nog niet. Toch kreeg Doetinchem een strafschop bij een voorzet vanaf de rechtervleugel greep een verdediger van Eibergen het shirt van Wilco vast wie hier dankbaar gebruik van maakte. Enes schoot de penalty koelbloedig binnen, 1-1. Doetinchem ging op jacht naar de 2-1 waardoor er veel ruimtes kwamen. Eibergen wist hier niet goed mee om te gaan ook stond Doetinchem achterin goed te verdedigen en wist Frank een aantal keer goed uit zijn doel te komen. Een verre vrije trap vanaf eigen helft kwam vervolgens ongelukkig bij de laatste man van Eibergen op de hand wat resulteerde in een tweede penalty. Enes durfde zich niet aan deze tweede poging te wagen en gaf de bal aan Wilco, ook Wilco schoot de bal beheerst binnen 2-1. Eibergen probeerde richting het einde van de wedstrijd nog wat terug te doen maar kwam niet tot echte kansen. Doetinchem won met 2-1 en heeft daarmee zijn eerste punten binnen volgende week wacht Ruurlo uit zij hebben vier punten wat een spannende wedstrijd beloofd te worden.