vvDoetinchem G1 kampioen voorjaarscompetitie 2016-2017

• vvDoetinchem G1 kampioen voorjaarscompetitie 2016-2017
15 mei 2017

Wat Feijenoord (eredivisie) en Ajax (Europa League) nog niet voor elkaar hebben, is de G1 van vvDoetinchem intussen al wel gelukt, kampioen worden. Wat er al een paar weken geleden aan zat te komen, is zaterdagmiddag werkelijkheid geworden. Tegen AZC G uit Zutphen werd een overtuigende overwinning behaald en het team is daarmee niet meer in te halen door de andere verenigingen in de 2de klasse van het district Noord Oost.

Onder leiding van de aanvoerder van de dag Richard kwam het team wel een beetje moeilijk op gang. Later bleek Rene (S) vrijdag en dan met name s’avonds zijn verjaardag gevierd te hebben. Een feestje waar ook een aantal andere spelers bij aanwezig was en dat lang niet iedereen even goed was bekomen. Björn had zelfs een snipperdag aangevraagd en gekregen.

Doetinchem kwam nog wel op voorsprong, maar AZC kwam onverwachts goed terug. De ruststand leek dan ook 1-1 te worden, maar Leon stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor en we gingen met 2-1 aan de meer dan zoete limonade.

Na de pauze liep het wat soepeler en alle spelers deden hun uiterste best een doelpuntje mee te pikken. Soms waren er zo veel spelers van Doetinchem voor het doel van AZC, dat keeper Karel en allerlaatste man Peter het achterin met zijn tweeën moesten opknappen, wat in de meeste gevallen nog lukte ook. Na mooie doelpunten van onder andere Nick, Raymond en Folkert liep de stand op naar uiteindelijk 7-1.

Tijd voor het afscheid nemen van de sportieve tegenstander en het dank je wel zeggen tegen het vaste scheidsrechterstrio Eric, Michael en Glenn (mannen bedankt). Daarna de huldiging op het veld met een heuse beker, een kampioensmedaille en een woordje van dank voor iedereen. Aanvoerder Richard had zo als altijd het laatste woord.

Jacqueline en Peter hadden er voor gezorgd dat er in de kantine een heus chinees buffet was georganiseerd en ingericht en met een paar consumptiebonnen van de club er bij, kon het grote genieten beginnen. Maar ….. er moet natuurlijk wel eerste gedoucht worden, de spullen en voetbalkleren moeten worden opgeruimd en de kleedkamers moeten zoals altijd worden schoongemaakt droog gemaakt. Voor sommige jongens en meisjes toch nog wel een hele beproeving.

Maar toen was het toch zo ver. Na een openingswoord van Jacqueline konden de spelers van het team en hun gasten (ouders, vrienden, oma’s, opa’s) niet alleen hun hart ophalen, maar ook nog hun energievoorraad weer wat aanvullen. Op de foto’s is te zien dat dat best goed gelukt is.

Nog een paar weekjes trainen op dinsdag en als afsluiting van het seizoen op 11 juni mee doen aan het Wim Hissink toernooi van vvDoetinchem, en dan zit dit seizoen er al weer weer op en kan iedereen met een goed gevoel op vakantie. Aan dit verslagje zijn wat foto’s toegevoegd en wilt u een aantal spelers en hun namen zien, moet u even bij de ‘teams’ kijken.