vvDoetinchem G1 – Jonge Kracht G2

• vvDoetinchem G1 – Jonge Kracht G2
3 oktober 2016

Nu de Graafschap jeugd vertrokken is van het de Bezelhorst, althans het gedeelte waar vvDoetinchem voetbalt, is het op zaterdag een stuk rustiger geworden. Dat heeft minstens als voordeel dat er altijd een hele kleedkamer beschikbaar is en eigenlijk ook altijd wel een heel veld. Daar schieten we verder nog niet zo veel mee op omdat G voetbal wordt gespeeld op een half veld.

Wat wel helpt is de start van een nieuw begin. In de loop van het vorige seizoen en de zomervakantie waren een aantal spelers verhuisd of vanwege blessures of een andere reden gestopt met voetballen bij vvDoetinchem. De 2 G-teams fuseerden dan ook tot 1 G1. Na de zomer kwamen er toch nog een paar spelers bij en kwamen er ook spelers van vroeger terug. En toen we goed en wel weer aan de voorbereiding waren begonnen bleek dat ze in Zelhem gestopt waren met G voetbal. Een 4-tal spelers van die groep heeft een tijdje bij ons meegetraind en vervolgens besloten bij vvDoetinchem te gaan G voetballen.

Goed dus dat er weer wat meer ruimte is op het sportpark. Met 16 spelers voor 1 G-team van 8 spelers hebben we minstens wel een grote inloopruimte nodig. Deze keer had Saskia veld 2 voor ons gereserveerd. De begeleiding had zaterdag 2 groepen gemaakt, die elkaar op de verschillende posities in het team voortdurend afwisselden. Het was even wennen, maar voorlopig doen we het even zo en als er nog een paar spelers bij komen, kunnen we kijken of we weer met 2 G-teams aan de voorjaarscompetitie gaan mee doen. We zoeken dus nog een paar G-voetballers. Liefhebbers kunnen altijd op dinsdag komen kijken als dit stoere G team traint.

Afgelopen zaterdag tegen Jonge Kracht werd duidelijk dat we nog wel even aan elkaar en de situatie moeten wennen. Aan enthousiasme en goede wil geen gebrek, maar het loopt nog niet overal op het veld even soepeltjes. Voor de rust zette Folkert vvDoetinchem op een verdiende 1-0 voorsprong, maar ook Jonge Kracht had de nodige kansen en moest Ronn nog eens laten zien dat hij uit het goede keepershout is gesneden. Na de rust moesten we weer even op gang komen en voordat dat was gebeurd stond Jonge Kracht na 2 snelle uitvallen plotseling met 1-2 voor. Met man (en 1 vrouw) en macht werd geprobeerd om minstens de gelijkmaker te scoren. Vlak voor tijd lukte dat. Eindstand 2-2 en we blijven lekker boven in meedraaien.

Veld 2 is vanuit het clubhuis en door de begroeiing niet te zien. Fijn dat er dan toch altijd weer toeschouwers zijn die toch even komen kijken. Natuurlijk familie en vrienden en bekenden van de spelers maar ook andere vrijwilligers van de club die het G voetbal bij de club een goed hart toedragen. En wie weet spelen we een van de volgende thuiswedstrijden wel wat meer in het zicht van de vaste bezoekers van het sportpark.