vv Doetinchem 2 - VIOD 4

22 september 2017
Zondag 17 september speelde Doetinchem 2 een bekerwedstrijd tegen VIOD 4. Het 2e was al geplaatst met 2 overwinningen maar voor een derby konden de jongens zich natuurlijk wel motiveren. Het tweede werd wederom bijgestaan door Ivar Radstake en Mert Cavlun. Ook Cas van Wezel was er dit keer bij vanuit 1.

Na korte opstart problemen door jongens die wat moeite hebben met het zetten van een wekker begon de warming up. Doetinchem was vanaf het begin de bovenliggende partij maar door slordigheid in de passing kwam het niet makkelijk tot het voetbal dat ze graag spelen. Na een kwartier spelen kreeg Doetinchem een penalty na een theatrale val van Ivar Radstake. Enes had twee keer nodig om deze kans in een doelpunt om te zetten. Zo'n tien minuten later was het wederom raak en legde de goed fluitende scheidsrechter de bal weer op de stip. Waar normaal bij missen een nieuwe nemer aangewezen word mocht Enes het weer proberen en dit keer ging het wel in één poging. 2-0.

Fokke wist de eerste helft nog een keer goed redding te brengen en in tweede instantie wist zijn Turkse compagnon Celil hem bij te staan. De vriendschap werd verzilverd. 2-0 rust stand.

De tweede helft bleef Doetinchem de bovenliggende partij. Het zette een aantal goede aanvallen op en liep uit tot een 6-0 stand. Gino, Niek, Ivar en Cas wisten namens de blauw witte het net te vinden.

Slordigheid bij Enes zorgde ervoor dat VIOD zijn treffer op de Bezelhorst ook nog mocht scoren. Dit tot grote teleurstelling van keeper Fokke.

Ongeslagen door in de beker. Zondag 24 september is de eerste competitiewedstrijd uit tegen Loil 2.