Viod 9- Doetinchem 5

18 september 2017

Viod 9- Doetinchem 5

Vandaag stond voor ons de laatste poulewedstrijd van de beker op het programma.

Bij winst zouden we ons plaatsen voor de tweede ronde.

Dit wetende vertrokken we dan ook met veel zelfvertrouwen naar Viod.

We wisten echter wel dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden.

Uit bij Viod is tenslotte altijd heel lastig.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd maar het was toch wel snel duidelijk dat dit Viod een zeer lastige tegenstander was met goede voetballers in het team.

We kwamen dan ook vrij snel op een 1-0 achterstand door geklungel van Jeffrey.

Hij moest alleen de bal afschermen en over de achterlijn laten rollen maar de tegenstander dacht hier anders over en pakte hem de bal af waarna Viod dan ook gemakkelijk kon scoren.

We pakten deze tegengoal eigenlijk vrij goed op en bleven dan ook gewoon goed mee voetballen wat resulteerde op een mooie voorzet van Gerrie op Merwin die met een mooie volley de keeper kansloos liet en de 1-1 maakte.

Ondanks dat we waren gekomen om te winnen Maakte we weer een grote blunder rechts achterin. Michiel paasde een bal geheel naast Pascal Stinissen die vervolgens slap terugspeelde op Glenn. Viod onderschepte deze terugspeelbal en scoorde dan ook weer erg simpel de 2-1.

Op dat moment had Viod 2 kansen gehad waaruit ze 2 keer scoorden.

Dat dit onze eigen fout was maakte natuurlijk voor Viod niet zoveel uit.

We gingen hierna meer op de aanval spelen en werden ook steeds iets beter.

Dion die van een meter of 20 de bal voor zijn voeten kreeg en vervolgens uithaalde scoorde met een heel mooi schot in de rechter bovenhoek!!!2-2

Nu lag de wedstrijd weer geheel open met kansen aan beide kanten.

Uit een corner van Viod werd ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd heel mooi (ik schrijf dit liever niet maar hij was goed ingekopt) de 3-2 binnen gekopt.

Weer op achterstand dus!!!

Met een aantal wissels en meer mensen in de voorhoede gingen we meer risico nemen maar dat nam niet weg dat we achterin niet op hoefde te letten.

We speelden namelijk 1 op 1 achterin en dan moet de verdediging wel scherp blijven wat ze dan ook deden en niet veel meer weg gaven.

Voorin kregen we de laatste minuten nog een 4tal 100% kansen maar deze bleven onbenut.

Helaas dus de stadsderby verloren en we liggen dan ook uit de beker.

Nu kunnen we ons dus wel volledig gaan richten op de competitie die volgende week begint.

We spelen dan onze eerste om 9.30 uur op sportpark de Meikamer bij de Sprinkhanen.