sv Loil 2 - vv Doetinchem 2

27 september 2017
Zondag 24 september speelde Doetinchem 2 zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen Loil 2. Om 8:00 moesten de jongens al aanwezig zijn, iedereen was keurig op tijd. 9:30 werd er afgetrapt in een toen nog mistig Loil. Loil zette direct hoog druk waardoor Doetinchem niet van achteruit kon opbouwen en meer de diepte moest zoeken. Hier werden ze een aantal keer gevaarlijk uit door een snelle Alper in de spits.

Na ongeveer 20 minuten spelen zette Luuk een aanval op waar hij zelf het eindstation van was 0-1. Enes raakte geblesseerd en werd gewisseld, tijdens deze wissel  nam Loil de vrije trap en de scheidsrechter keurde dit goed. Doetinchem stond op dat moment nog niet goed en moest noodgedwongen een overtreding maken. De vrije trap werd in eerste instantie nog gekeerd door Fokke maar uit de rebound scoorde Loil alsnog de 1-1. Voor rust wist Doetinchem via Alper nog op 1-2 te komen.

Doetinchem kwam na rust slecht de kleedkamer uit en liep tegen snel tegen 2 tegendoelpunten aan. 3-2 achter. Wel bewees Doetinchem direct over veerkracht te beschikken en terug te komen. Een diepe bal van Luuk werd verkeerd ingeschat door de aanvoerder van Loil en plots kon Alper alleen op doel af. Zeer beheerst omspeelde hij de keeper en wederom bewees hij van waarde te zijn voor Doetinchem 2, de stand was gelijk getrokken. Na 70 minuten spelen kreeg Luuk de bal aangespeelde en draaide de 16 meter in, hij leek vrij in te kunnen schieten tot een verdediger van Loil hier een stokje voor stak. Hij vloerde de middenvelder van Doetinchem en de scheidsrechter wees terecht naar de stip, penalty. Enes bewees voor de 3e keer dit seizoen dat hij hier wel raad mee weet en Doetinchem stond 4-3 voor. Het werd een spannende maar boeiende slotfase waarin Doetinchem veel strijd leverde. In de laatste seconde van de blessuretijd ging Volkan een kopduel aan om de overwinning binnen te halen. De scheidsrechter zag dit duel heel anders als de rest van de aanwezigen op het sportpark en legde de bal voor de tweede keer deze wedstrijd op de stip. De spits van Loil schoot de bal goed in en de eindstand kwam op 4-4. Doetinchem verdiende de overwinning maar werd helaas bestolen in de slotfase, op naar volgende week waar een nieuwe wedstrijd wacht DCS thuis !