Sterk Doetinchem 1 wint ruim van Angerlo vooruit 1

• Sterk Doetinchem 1 wint ruim van Angerlo vooruit 1
21 februari 2017

Op zondag 19 februari speelde Doetinchem tegen Angerlo Vooruit op sportpark De Bezelhorst.

De thuisploeg was gebrand op revanche. De uitwedstrijd in Angerlo eerder dit seizoen werd immers met 3-1 verloren.

Doetinchem miste enkele spelers in de selectie vandaag. Aanvoerder Ersin Uzun is nog geblesseerd. Ivar Radstake en Alper Demiray moesten toekijken vanwege een schorsing. Topscorer Shady Moursi was afwezig vanwege een weekend weg. Op de bank hierdoor o.a. Celil Bulut van het 2de elftal.

Ook Angerlo was niet compleet. Met name aanvoerder Simon Rooks werd gemist deze middag. Hij was in  de thuiswedstrijd nog goed voor 2 doelpunten.

Scheidsrechter Roenhorst floot voor de aftrap en Doetinchem begon gelijk met de intentie om in hoog tempo te gaan spelen. Angerlo zette vanaf het begin veel druk naar voren. Echter wist Doetinchem vaak de vrije man te vinden en beschikt men over middenvelders die een man kunnen passeren.

In de 12de minuut krijgt Doetinchem een vrije trap . Aanvoerder Niels Hondelink zet de bal voor en deze komt voor de voeten van Rico Cancian, die beheerst binnenschiet.

Hierna blijft het spelbeeld hetzelfde. Angerlo blijft veel druk zetten en af en toe werkt dit als de Doetinchem defensie wat steekjes laat vallen. Zo breekt de snelle rechtsbuiten in de 26ste minuut door en zet de bal hard voor. Deze wordt op schitterende wijze binnen gekopt door Timon Staring. Doetinchem-doelman Piet Ratsma kon hier alleen maar naar kijken.

Even later krijgt Angerlo een kans op 1-2. Een afstandsschot wordt gepareerd door Ratsma, maar in de rebound is het Jessie Cancian die net iets eerder bij de bal is dan de spits van de uitploeg en de bal kan wegwerken.

De fase hierna is Doetinchem heer en meester. Men speelt in hoog tempo en creëert enkele kansen. Toch wordt het pas in de 38ste minuut 2-1. Uitblinker Timuchin Popping schuift een lage voorzet beheerst binnen.

Nog voor de rust wordt het 3-1. Een voorzet van Jorrit Splitthoff wordt door een Angerlo-verdediger in eigen doel gewerkt.

Na de rust geen verandering qua spelbeeld.

Doetinchem blijft doorgaan waar het mee geeindigd was. Dit resulteert in veel kansen en in de 60e minuut is het 4-1. Een perfecte voorzet van Danny Reinders wordt ingekopt door wederom Popping.

Nog geen 2 minuten later 5-1. Baris Celik scoort vanuit een moeilijke hoek.

Twee minuten hierna opnieuw raak. Dit keer na een hele mooie aanval. Niels Hondelink krijgt rond de zestien de bal aangespeeld. Met een sublieme hakbal zet hij Baris Celik alleen voor de doelman. Met een punter scoort hij diagonaal in de verre hoek de 6-1.

In de 73ste minuut doet Angerlo wat terug. Een afgeslagen cornerbal wordt door een Angerlo-speler fantastisch in het doel geschoten. Als Angerlo scoort, zijn het wel mooie doelpunten.

Doetinchem raakt hiervan niet in de war, al wordt het spel hierna wel slordiger. Toch krijgt men nog genoeg kansen en wordt het in de 78ste minuut 7-2. Opnieuw Baris Celik die een rebound scoort. Zijn hattrick is compleet.

Twee minuten later opnieuw een doelpunt. Rico Cancian is attent als de keeper van Angerlo de bal loslaat.

Mitchell Meuleman maakt 8 minuten voor tijd ook nog de 9-2. Een schot vanaf de zestien belandt in het doel.

Deze ruime overwinning van 9-2 kan weleens een historische zijn. De aanwezigen konden zich in ieder geval niet heugen dat Doetinchem ooit 9x had gescoord in een competitiewedstrijd.

Belangrijker is dat men hierdoor de aansluiting met de top 3 houdt.
Concurrenten Ulftse Boys  (3-0) en HC'03 (2-3) wonnen hun wedstrijden. Stadgenoot VIOD verloor dure punten door met 2-2 gelijk te spelen bij Loil. Hierdoor loopt Doetinchem op hen 2 punten in. HC'03 lijkt nu de beste papieren te hebben in de tweede periode. Deze wordt echter pas op 17 april (2de paasdag) beslist.

Volgende week geen wedstrijd i.v.m. carnaval. Een week later, op 5 maart, speelt Doetinchem haar inhaalduel bij Kilder. Aanvang 14.30 uur.