SDOUC JO15-1 – Doetinchem JO15-1

9 oktober 2017 SDOUC JO15-1 – Doetinchem JO15-1 Met 2 punten uit 2 wedstrijden vertrokken we met een gespannen gevoel naar SDOUC. Het werd namelijk na 2 gelijke spelen tijd om een keer de 3 punten te pakken. Met deze instelling begonnen we dan ook aan de wedstrijd op het kunstgrasveld van SDOUC. Na een aantal kleine kansjes over en weer was de eerste grote kans misschien wel voor SDOUC. Een spelertje van SDOUC kon namelijk alleen op Canol af die zijn goal goed verkleinde en daardoor maar net over lopt. Hierna kreeg Soner nog een grote kans en kan op goal schieten. Zijn schot word echter door 2 man geblokt en beland naast de goal. Uit de corner die hieruit voort komt krijgt Ayhan op rand 16 de bal en passeert met een bekeken schot in de verre hoek de keeper. 0-1!!! Het werd ook weer snel gelijk na een mooie aanval door het midden en een speler van SDOUC mag alleen op Canol af. Die redt nog goed in eerste instantie maar in de rebound word hij toch nog netjes binnen geschoten.1-1!!! Vlak voor het rustsignaal krijgt Sjangie nog de grootste kans op de voorsprong nadat de keeper mis zit op een hoge bal. Hij kon alleen zijn zenuwen niet beheersen en schiet voor een leeg doel ruim voorlangs. Dus helaas met een gelijkspel de rust in. Na rust word het vrij snel 1-2 na een mooie voorzet van Tony die door Ayhan in 2 keer word afgemaakt. Ook mocht Ayhan voor de 1-3 opdraven en kan met een mooi schot, onderkant lat netjes binnen schieten. De wedstrijd leek gespeeld maar onze jongens lieten SDOUC weer terug in de wedstrijd komen nadat een diepe bal in onze 16 netjes werd binnen geschoten. Dit werd in buitenspel positie gedaan en er werd dan ook netjes gevlagd. De scheidsrechter, die het niet zo had gezien op onze grensrechter liet echter doorvoetballen. Dus de spanning was weer terug. 2-3!!!! De jongens lieten zich gelukkig niet gek maken en bleven netjes door voetballen en goed doordrukken van Guus geeft een volgende kans aan Ayhan die gelukkig de 2-4 kan binnen schieten. Dit is ook de eindstand en de eerste winst is een feit. We hebben nu 5 punten uit 3 wedstrijden en stijgen door deze winst naar de 4 plek. Onze volgende wedstrijd is er 1tje om de achterhoekcup en wel tegen Warnsveldse Boys JO15-1 en word woensdag 11 oktober gespeeld om 19:00 uur op sportpark de Bezelhorst. Dit elftal speelt 1ste klasse dus zal een moeilijke wedstrijd worden maar hopelijk krijgen onze jongens door deze goede overwinning het zelfvertrouwen weer terug en kunnen we een mooie pot gaan spellen tegen de Warnsveldse Boys.