Het Doetinchemse Andere Oranje verslaat Colmsgate en wordt KAMPIOEN!

• Het Doetinchemse Andere Oranje verslaat Colmsgate en wordt KAMPIOEN!
9 mei 2016

Het Andere Oranje, het G-Jeugd team van de verenigingen VVDoetinchem, VIOD en DZC'68 weten kampioen te worden in de KNVB pool jeugd G-voetbal 1e klasse 2.

Sinds 2012 spelen kinderen met een beperking voetbal onder de vlag van 3 Doetinchemse verenigingen. Het begon onder de de bezielende leiding van Jeroen Sanders en trainers Erik van Leyenhorst en Peter Bergenvoet en 5 spelers. In de loop van de jaren is het team gegroeid in aantal en in kwaliteit. Voorop staat dat het spelen plezier moet brengen bij de spelers. Maar toch ontstaat er in de loop van de jaren een gevoel dat we kunnen winnen. Sinds eind 2015 traint het team met de trainers Peter Bergevoet en Appie Chtaimi die worden ondersteund door een stagaire van het Graafschap College. Daarnaast wordt het team ondersteund door de begeleiders Karin en Arie. Dit heeft geleid tot een betere training en een mooier spel. Al gedurende het seizoen bleek dat het team in de poule steeds beter ging spelen en alleen door Colmsgate uit Deventer op de voet gevolgd werd. Zo werd afgelopen zaterdag de beslissende wedstrijd gespeld tegen Colmsgate. Iedereen was vol spanning of het zou lukken om tegen Colmsgate in Deventer overeind te blijven en na een schuchtere 1e helft wist het team in de 2e helft Colmsgate toch op een goede achterrstand van 1-4 te zetten.

Het team is trots dat ze als 1ste G-jeugd team in Doetinchem kampioen zijn geworden. Ze hopen de komende jaren dit succes nogeens te kunnen herhalen. Maar belangrijker vinden de trainers en begeleiders het dat de spelers plezier hebben in het voetballen ondanks de handicap die ze hebben.