G-Jeugd (Het Andere Oranje) bereikt de 1ste plek in de poule

• G-Jeugd (Het Andere Oranje) bereikt de 1ste plek in de poule
25 november 2015

Op het koude sportpark de Bezelhorst was het vanmorgen even wachten voor het team. De tegenstander uit Barneveld kon door slechte telefonische bereikbaarheid van de vereniging veroorzaakt door de grote KPN storing geen zekerheid kon krijgen of de wedstrijd bij ons doorging. Maar bij ons waren de weergoden ons beter gezind in tegenstelling tot andere plekken in het land.

Uiteindelijk begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jan Klomp een goed kwartier later dan gepland.

Ons streven was om de goede lijn van de afgelopen wedstrijden door te trekken om uiteindelijk op de eerste plek in de poel te belanden. Juist als we een rommelige start hebben blijkt dat we ook heel daadkrachtig kunnen zijn. Dit bleek al na een minuut of 12. Het Andere Oranje kreeg een hoekschop en Ivar schoot deze strak voor de voeten van Jari. Deze bedacht zich geen moment en knalt de bal prachtig in, 1-0. De rest van de eerste helft ging de strijd tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Maar vlak voor de rust speelde Dennis de bal via het middenveld door naar Ivar. Hij nam de bal aan, draaide met de bal naar het midden en schoot prachtig het 2e doel punt in.

Na rust wisten we er een ware schiettent van te maken en werd het doel van Barneveld fors onder vuur genomen. Na de vlotte 3-0 van Jari wist ook Raishar het 4e doelpunt te scoren. Om het voor Barneveld toch leuk te houden haalde we enkele goede spelers er uit. Maar ondanks deze wissel bleek dat we toch een sterk team hebben. Zelfs onze nieuwe speelster Nicky wist de tegenstander aardig in het nauw te brengen en zorgde er mede voor dat de doelpunten elkaar snel bleven opvolgen. 5-0 door Raishar, 6-0 door Jari en het 7e doelpunt weer door Raishar.

Toen besloten we toch maar verder te gaan met nog een speler minder. Hierdoor wist Barneveld uiteindelijk toch door onze verdediging te breken en een doelpunt te scoren. Maar toen kwam Jari op het slot van de wedstrijd met de bal naar voren. Hij schiet op het doel, raakt de lat waarop Raishar ineens opduikt de bal bemachtigt en uithaalt. Met dat schot werd de eindstand uiteindelijk op 8-1 gezet.

Het Andere Oranje verliet het veld met een tevreden gevoel, mede omdat ze geleidelijk de koploper Colmschate aan het inhalen waren, nog maar 5 doelpunten bij gelijk aantal wedstrijdpunten.

Maar later vandaag hoorde we dat de geluksmotor van Colmschate had gehaperde, ze hadden gelijk gespeeld. Hierdoor passeerde Het Andere Oranje op basis van het aantal wedstrijdpunten hun en bereikte we de 1ste plaats in de poel.

Proficiat van de trainers en begeleiders.