Doetinchem ondanks gelijkspel in Gaanderen nog steeds koploper

• Doetinchem ondanks gelijkspel in Gaanderen nog steeds koploper
17 oktober 2016

Doetinchem ondanks gelijkspel in Gaanderen nog steeds koploper

Op zondag 16 oktober speelde Doetinchem 1 de uitwedstrijd tegen Vvg'25 1 in Gaanderen.
Vorig seizoen verloor Doetinchem hier met 5-2 en werd het een treurige middag.

Vandaag moesten de manschappen van trainer Leeuwerik het doen zonder een zestal (!) spelers. Mehmet Bal, Mitchell Meuleman, Alper Demiray, Baris Celik, Volkan Oztas en aanvoerder Ersin Uzun moesten het duel wegens blessures en ziekte aan zich voorbij laten gaan.
Gelukkig is de samenwerking met het tweede elftal goed en waren 3 spelers (Fokke Thijssen, Orhan Huy en Mert Cavlun) bereid om mee te gaan.

De wedstrijd begon om 14.00 uur in de stralende zon op het vernieuwende complex van VVG '25.
De wedstrijd begon gezapig met weinig spektakel. Doetinchem had een licht veldoverwicht maar creëerde nog geen echte kansen.
Ook toen de thuisploeg wat beter in de wedstrijd kwam gebeurde er weinig.
Opeens leek VVG een grote kans te krijgen toen de nummer 11 de zestien binnenkwam maar, zijn schot ging ruim voorlangs.
Even later deelde Doetinchem 2 kleine speldenprikjes uit. Rico Cancian kon een voorzet niet op het doel krijgen en Shady Moursi schoot een vrije trap in het zijnet.
0-0 was de ruststand.

In de tweede helft een scherper en beter spelend Doetinchem. Er werd nu beter positiespel gespeeld en op de juiste momenten ook even de rust bewaard. Echter grote kansen werden nog steeds niet gecreëerd.
VVG, dat eerder deze week een crisisberaad had voor de training, kon zo nu en dan profiteren van de ruimte die Doetinchem weggaf in de omschakeling. Doelman Piet Ratsma redde 1 keer bekwaam en voorkom een achterstand en even later schoot een Gaanderense aanvaller de bal vanuit een moeilijke positie op de paal.

Doetinchem bleef hierna het spel maken en er kwamen nu wat kansen. Invaller Niels Hondelink kopte een bal net over en Shady Moursi was opnieuw dichtbij met een vrije trap die net over ging.

In de slotfase kregen beide teams nog een (grote) kans op de overwinning. Eerst was het Ramon Pastoor van VVG die oog in oog met Piet Ratsma volledig over de bal heen maaide en even later leek Doetinchem-invaller Orhan Huy een bal in te koppen. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald.

Na veel blessuretijd vond de goed leidende arbiter Roenhorst het genoeg geweest en bleven beide teams op 0-0 steken. Dit was een terechte eindstand. Doetinchem had het betere veldspel en VVG had de beste kansen.

Door het gelijkspel van concurrent Viod en het verlies van Ulftse Boys, blijft Doetinchem koploper en kan het over twee weken, zondag 30 oktober, thuis tegen GWVV uit Varsselder winnaar worden van de eerste periode. Bij winst is deze zeker, bij gelijkspel of nederlaag moet er gekeken worden naar de concurrentie. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Bezelhorst.

In de komende twee weken is het de taak om de geblesseerden weer fit te krijgen.
Donderdagavond 20 oktober speelt men in Dinxperlo tegen DZSV 1 voor de tweede ronde van de beker. Aanvang 20.15 uur.
Dinsdag 25 oktober wacht tweedeklasser SDOUC in de strijd om de Achterhoek Cup. Aanvang 20.15 uur op sportpark De Bezelhorst.