Doetinchem 1 wint zakelijk van hekkensluiter Etten 1

• Doetinchem 1 wint zakelijk van hekkensluiter Etten 1
6 februari 2017

Doetinchem 1 wint zakelijk van hekkensluiter Etten 1

Op zondag 5 februari speelde nummer 4 Doetinchem de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Etten 1.
Eerder dit seizoen werd het in Etten 1-3 voor Doetinchem.

De thuisploeg van trainer John Leeuwerik, die in januari zijn contract verlengde, kende een winterstop waarin weinig getraind kon worden op het trainingsveld. Enkele keren trok men naar een zaal in Zieuwent en Zelhem.
Wel speelde men 2 goede oefenwedstrijden tegen derdeklassers. Op 22 januari werd er verloren van Grol met 2-1 en vorige week werd er gewonnen van DVV met dezelfde cijfers.

Doetinchem moest het vandaag doen zonder aanvoerder en kersverse vader Ersin Uzun wegens een blessure.
Alper Demiray ontbrak vanwege een schorsing.

In de beginfase was duidelijk dat Etten de boel dicht wilde houden en op de counter speelde.
Het duurde dan ook even voordat de eerste kans werd gecreëerd.
Deze was in eerste instantie voor Mitchell Meuleman die een kopbal gekeerd zag worden. In de actie daarna zette hij Danny Reinders in scoringspositie, maar zijn schot ging naast het doel.

In de 28e minuut was het wel raak. Niels Hondelink werd vrijgespeeld op rechts en hij gaf een strakke voorzet. Mitchell Meuleman kwam goed voor zijn man en schoot de bal met een volley snoeihard in het doel.

Ook Etten kwam een aantal keren in gevaarlijke positie, maar het ontbrak het team aan de eindpass om tot echte doelkansen te komen.

In de tweede helft een ongewijzigd Doetinchem.
Na 2 minuten was er al de eerste kans, maar Rico Cancian zag zijn inzet gekeerd worden op de doellijn.

In de 60e minuut was het diezelfde Rico Cancian die het net wel wist te vinden. Hij benutte een rebound op een schot van Niels Hondelink.

In de fase hierna was het Doetinchem dat de wedstrijd, soms ietwat nonchalant, makkelijk uitspeelde.
Er waren een aantal kansen voor o.a. Rico Cancian, Mitchell Meuleman en Niels Hondelink, maar het bleef vooralsnog bij 2-0.

Etten probeerde het nog wel een aantal keer, maar ook was duidelijk te zien dat na de 2-0 het geloof enigzins weg was.

Doetinchem wisselde in de tussentijd 3 keer. Willem Stollé verliet het veld voor Baris Celik en Shady Moursi en Jessie Cancian kwamen in het veld voor Ivar Radstake en Danny Reinders.

In de 89e minuut scoort Doetinchem nog de 3-0. Mitchell Meuleman bekroont een goede wedstrijd met een schitterend afstandsschot en tekent voor de 3-0 einduitslag.

Al met al een zakelijke overwinning voor Doetinchem.
Door het puntverlies van de concurrenten Viod en Ulftse boys loopt men op hen 2 punten in. Andere concurrent HC '03 won wel knap in Westervoort met 1-2.

Volgende week wacht voor Doetinchem de uitwedstrijd tegen Westervoort 1. Eerder dit seizoen wist Doetinchem thuis met 4-1 te winnen, maar ondanks die uitslag liet Westervoort zien een goed voetballende ploeg te zijn.