Doetinchem 1 wint stadsderby

13 december 2016

Op zondag 12 december stond eindelijk weer eens de Doetinchemse stadsderby op het programma: Doetinchem - Viod.

Vooraf een mooi affiche omdat beide teams bovenin de ranglijst staan.
Viod heeft de beste papieren. Het team van trainer Lorsé heeft 6 punten meer dan Doetinchem en heeft de laatste wedstrijden met overtuiging gewonnen.
Het Doetinchem van trainer Leeuwerik verloor de laatste 2 wedstrijden ongelukkig (1-2 tegen Ulftse Boys en 3-2 tegen HC'03). Hierdoor is een overwinning vandaag noodzakelijk om bij te blijven in de top van de ranglijst.

Thuisploeg Doetinchem moet een aantal spelers missen vandaag. Aanvoerder Ersin Uzun is nog geblesseerd en afgelopen week kwam daar ook Bryan Welling bij. Alper Demiray, Ivar Radstake en Timuchin Popping ontbreken vandaag wegens een schorsing.

Ook bij Viod worden er spelers gemist. Jorn Eijkelkamp, Erik Pattijn en Asjen van Dijk ontbreken door een blessures.

Nadat pupil van de week Arda Bilici heeft gescoord, floot scheidsrechter Ebbers uit Bredevoort het beginsignaal.
Viod startte sterker en voetbalde aanvallend. Ze kregen ook de eerste (kleine) mogelijkheden, maar Overbeek en Derksen en zagen hun schoten over het doel gaan van ex-viod doelman Ratsma.

Hierna nam Doetinchem het initiatief over en kwam er de eerste kans. Mitchell Meuleman werd weggestuurd op rechts en hij snelde langs verdediger Monasso. Echter was doelman Thijssen een sta in de weg en keerde het schot.

Een aantal minuten later opnieuw een grote kans voor Doetinchem. Wederom een aanval over rechts. Uitblinker Willem Stollé stuurt Rico Cancian weg en deze zet de bal goed voor. Spits Baris Celik kan net niet bij de bal en de rebound wordt hierna gemist door Yasin Sehitoglu.

In de 44e minuut krijgt Doetinchem een terechte strafschop. Celik wordt in de zestien met een sliding onderuit gehaald door Monasso en aanvoerder Willem Stollé mag aanleggen van 11 meter. Hij schiet de bal feilloos binnen.

In de tweede helft begint Viod weer wat opportunistischer te spelen. Men lijkt op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Tot echte kansen leidt dit nog niet.
Doetinchem weet hierna dit initiatief weer snel over te nemen.
Men wint de slag op het middenveld en kan hierdoor tot goede aanvallen komen. Echter is het vaak goed tot aan de zestien en is de eindpass net niet zuiver genoeg. Ook zit de uitblinkende keeper Thijssen van Viod vaak goed tussen de bal om deze te kunnen onderscheppen.
De eerste echt grote kans van de tweede helft is voor de thuisploeg. Mitchell Meuleman wordt met een mooie steekball weggestuurd. Zijn schot mist wat precisie en gaat net naast het doel.

Even later krijgt Viod een kans op 1-1. Eerst redt Ratsma goed en in de rebound wordt de inzet van Viod-middenvelder Westerhof van de lijn gehaald.
Aan de andere kant is even later Rico Cancian dichtbij een treffer. Hij komt oog in oog met doelman Thijssen. Laatstgenoemde blijft goed naar de bal kijken en pakt deze van de voeten van de Doetinchem-aanvaller.

In deze laatste fase van de wedstrijd verzuimt Doetinchem om de score te vergroten en zo blijft Viod nog steeds in de race om de gelijkmaker te maken.

Toch komt 2 minuten voor tijd het doelpunt waar Doetinchem al langere tijd recht op heeft. Baris Celik zet met een mooie hakbal Shady Moursi alleen voor Thijssen en Moursi schiet de bal feilloos in de verre hoek.

Hierna komt Doetinchem niet meer in gevaar en na 95 minuten fluit de goedleidende scheidsrechter Ebbers voor het eindsignaal.

Door deze overwinning is Doetinchem weer volop in de race om de bovenste plaatsen. Dit komt ook omdat koploper Ulftse Boys verloor bij Westervoort met 5-3 en HC'03 verloor bij Angerlo Vooruit met 2-1.
Hierdoor gaat Doetinchem als nummer 4 de winterstop in met 3 punten achter Viod en HC'03 en 4 punten op Ulftse Boys.

Na de wedstrijd was er volop drukte in de kantine en hier werd de sfeer gemaakt door DJ Remco Siebelink.

Het was een mooie dag/ avond..

Foto's met dank aan Erik Eijkelkamp namens Viod.
Meer foto's via de volgende link: https://m.flickr.com/#/photos/erikeijkelkamp/sets/72157675992231672/