Doetinchem 1 wint ruim van sv Loil 1

• Doetinchem 1 wint ruim van sv Loil 1
3 oktober 2016

Doetinchem 1 moest op zondag 2 oktober de uitwedstrijd spelen in Loil tegen de plaatselijke sv Loil 1. Vooraf geen gemakkelijke wedstrijd aangezien Doetinchem het hier vaak erg lastig heeft gehad.

Bij het team van trainer John Leeuwerik ontbraken vandaag enkele (licht)geblesseerde spelers. Willem Stollé, Baris Celik, Volkan Oztas en Niels Hondelink moesten het duel aan zich voorbij laten gaan. Daartegenover stond wel de terugkeer van Bryan Welling, Danny Reinders, Mehmet Bal en Mitchell Meuleman in de selectie. Eerst en laatstgenoemde keerden terug na 5 weken blessureleed.

De wedstrijd begon om 14.00 uur. In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig. Aan beide kanten enkele speldenprikjes rondom het doelgebied.
De 0-1 viel na 25 minuten toen Rico Cancian doorbrak op rechts en de bal hard voorzette richting 2de paar. Hier stond aanvoerder Ersin Uzun klaar om de bal in te schieten.
Even later was Loil dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Piet Ratsma liet zich niet verrassen en tikte en lobje over het doel.
In de 34e minuut scoort Doetinchem de 0-2. Een cornerbal komt in de zestien in de kluts en uiteindelijk komt deze voor de voet van Alper Demiray die de score uitbreidt.

Wat op een gemakkelijke middag begint te lijken valt echter 3 minuten later in het niet. Een vrije trap van Loil wordt ingebracht en deze valt voor Justin Stinissen die niet goed gedekt wordt. In vrijstaande positie schiet hij uit een moeilijke hoek hard binnen en brengt zo de spanning terug in de wedstrijd.

1-2 was de ruststand.

In de tweede helft begint Doetinchem erg matig en wordt het onder druk gezet door een opportunistisch spelend Loil. Dit resulteert in enkele kansen op de gelijkmaker. 2 keer komt Doetinchem erg goed weg. Nadat eerst Piet Ratsma een bal op de lat kon verwerken dacht even later heel Loil dat de bal op de stip gelegd zou worden na een handsbal in de zestien van de Doetinchem-defensie. De verder erg goed fluitende scheidsrechter Beijen zag het echter niet en besloot door te spelen.
Niet ver daarna komt Doetinchem tegen de verhoudingen in op 1-3. Opnieuw breekt Rico Cancian door de defensie heen en dit keer komt de bal, via de doelman, voor de voeten van Shady Moursi. Hij maakt feilloos af.

Nu lijkt de ban gebroken en Doetinchem vindt weer rust in het spel. Loil geeft veel ruimte weg achter de defensie en dit leidt al snel tot de 1-4. Alper speelt de bal diep en loopt hierna zelf achter zijn eigen pass aan waardoor hij alleen op de doelman afgaat en hij faalt niet.

In de 80e minuut wordt het ook nog 1-5. De goed ingevallen Mehmet Bal gaat door op links en hij zet de bal voor op de meegelopen Rico Cancian. Echter is het de centrale verdediger van Loil die de bal achter zijn eigen doelman in het doel tikt.
Ook de na de 1-5 zijn er nog enkele kansen over en weer, maar na ruim 90 minuten vind scheidsrechter Beijen het genoeg. Gezien het noodweer dat even later los barst is dit geen verkeerd besluit.

Door deze ruime overwinning is Doetinchem koploper in 4D samen met Ulftse Boys, dat vandaag de topper tegen 't Peeske won met 1-3.
Volgende week speelt Doetinchem 1 thuis tegen RKPSC uit Pannerden. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Bezelhorst.