Doetinchem 1 wint eerste competitiewedstrijd

• Doetinchem 1 wint eerste competitiewedstrijd
25 september 2017

Op zondag 24 september begon Doetinchem 1 eindelijk aan de competitie.
De KNVB heeft besloten dat dit seizoen de competitie later begint ivm de vakantieperiodes.
Een prima besluit, omdat de groep dan vanaf het begin grotendeels compleet is.

Doetinchem moet zich opnieuw klaarmaken voor een seizoen in de vierde klasse, nadat afgelopen seizoen verloten werd van Hatert in de nacompetitie voor promotie. O wat was Doetinchem er dichtbij..

Dat men nu (na 2x achter elkaar tweede te zijn geworden) opnieuw tot de favorieten behoort voor de titel, zal extra druk met zich mee brengen.
Shady Moursi kon wegens werkzaamheden niet meer voetballen op zondag en moest daardoor stoppen na vorig seizoen.
Daar tegenover staat de komst van 3 nieuwelingen. Cas van Wezel en Danny Keuben zijn gekomen van Viod en Stan Rijks keert na 3 jaar terug bij Doetinchem. Hij komt van PAX.

De wapendragers kenden een wisselende voorbereiding. Er werden goede wedstrijden gespeeld en gewonnen, maar er zaten ook enkele erg matige wedstrijden tussen. Neem vorige week, toen er verloren werd met 2-3 van vijfdeklasser Loo voor de beker.

Vandaag dus de taak om dit recht te zetten en de competitie goed te beginnen tegen Rkpsc uit Pannerden. Een tegenstander die we nog kennen van vorig seizoen. Toen werd het op de Bezelhorst 4-2.
Afwezig vandaag zijn Mehmet Bal, Mitchell Meuleman, Mert Cavlun, Frank Arevalo, Alper Demiray en Danny Keuben.
Merwin Steenbergen zit als reservekeeper op de bank.

Doetinchem start de wedstrijd gretig en is meteen dominant in het balbezit.
Echter komt men nog niet ver op de helft van Rkpsc.
Nadat Rkpsc een vrije trap naast ziet belanden krijgt Doetinchem even later een goede mogelijkheid om de score te openen.
Rico Cancian legt de bal goed terug, maar Jorrit Splitthoff schiet rakelings over.

Na een half uur moet aanvoerder Ersin Uzun het veld verlaten met een rugblessure. Ivar Radstake vervangt hem.

Niet veel later geeft diezelfde Radstake de bal goed mee aan Rico Cancian, maar hij schiet de bal naast.

Doetinchem is heer en meester en komt steeds dichterbij het doel.
Yasin Sehitoglu ziet een kopbal over het doel verdwijnen, maar even later is het Danny Reinders die vanaf een meter of 20 de bal goed inschiet in de verre hoek. 1-0.

Nog voor de rust zet Ivar Radstake de thuisploeg op 2-0 en bekroont zo zijn goede invalbeurt.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Doetinchem dat het balbezit heeft en Rkpsc dat hoopt op foutjes.
Echter wordt Doetinchem wordt nonchalant en speelt het soms slordig positiespel. Het is dat Rkpsc te weinig doet met de geboden ruimte.
Het duurt dan ook even voordat er weer wat gebeurt.
Het is nieuwkomer Cas van Wezel die uitbreekt op links en met een goede actie 3 tegenstanders te kijk zet alvorens hij in de zestien meter komt. Met een bekeken schuiver passeert hij doelman Gruneweg.

Inmiddels is Niels Hondelink ingevallen voor. Danny Reinders en Stan Rijks komt in het veld voor Timuchin Popping.

Niet ver hierna was het Cas van Wezel die op rechts 2 man passeerde en een goede voorzet gaf. Baris Celik stapte over de bal, waarna Rico Cancian de bal kon inschieten. Echter werd het schot geblokt.
In de aanval hier op volgend kwam de bal pardoes voor de stevige spits Sommers van Rkpsc en hij kon zomaar doorlopen op doelman Piet Ratsma. De spits faalde niet en scoorde de 3-1.
Niet ver hierna lijdt Doetinchem erg dom balverlies op het middenveld waarbij de rest verdediging niet goed staat opgesteld en opnieuw is het Sommers die de zestien in kan lopen. Dit keer verschalkt hij doelman Ratsma in de korte hoek en brengt hij, geheel onverwachts en tegen de verhouding in, de spanning terug in de wedstrijd.

Toch weet Doetinchem de marge weer op 2 te brengen. Baris Celik krijgt de bal mee en speelt de bal mee aan Wezel. Die speelt zijn tegenstander uit en speelt de bal opzij naar Celik die de bal kan binnenlopen.

Waar iedereen denkt, nu is de wedstrijd gelopen, is niets minder waar. In de eerstvolgende aanval komt de bal na een scrimmage rond de zestien van Doetinchem, voor de voeten van een middenvelder van Rkpsc. Zijn schot gaat via een doetinchemse rug in het doel. 4-3.
Kort hierna het eindsignaal van een uitstekende scheidsrechter Brussen.

Zo werd een vrij eenvoudige wedstrijd toch nog ongekend spannend op het laatst. Dit is geheel te wijten aan Doetinchem zelf. Men moet de wedstrijd veel eerder beslissen en in een hoger tempo blijven spelen.
Onnodig balverlies helpt de tegenstander weer in het zadel, ondanks dat men hiervoor weinig tot niks kon creëren.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Sprinkhanen 1 in Nieuw Dijk.
Zij wonnen vandaag knap bij HC'03 met 2-3.
Zo is het gelijk al een belangrijke pot volgende week.