Doetinchem 1 verslaat RKPSC 1 en blijft koploper.

• Doetinchem 1 verslaat RKPSC 1 en blijft koploper.
10 oktober 2016

Doetinchem 1 verslaat RKPSC 1 en blijft koploper.

Op zondag 9 oktober speelde Doetinchem 1 de thuiswedstrijd op sportpark De Bezelhorst tegen RKPSC 1 uit Pannerden.

Bij Doetinchem vandaag weer enkele afwezigen. Niels Hondelink, Alper Demiray, Volkan Oztas en Mehmet Bal zijn geblesseerd. Mitchell Meuleman ontbrak wegens griep.

Scheidsrechter Spexgoor fluit om 14.05 uur voor de aftrap nadat pupil van de week Finn van Haarlem zojuist gescoord heeft.
De wedstrijd begint gelijkopgaand, maar de eerste echte kansen zijn voor de bezoekers uit Pannerden. 2 keer komt er aanvaller in scoringspositie maar, doelman Piet Ratsma redt goed op de slappe inzetten.

Even later komt Doetinchem in de 19de minuut op voorsprong. Rico Cancian komt vanaf de linkerkant de zestien binnen na een goede pass van broer Jessie Cancian en passeert 2 verdedigers, waarna hij de bal hard in de hoek schiet.
2 minuten later is het al 2-0. Een voorzet komt eerst tegen een hand van een RKPSC verdediger. Terwijl menigeen denkt aan een strafschop, komt de bal voor de voeten van Baris Celik die goed wegdraait en de bal snoeihard binnen schiet.

In de 26e minuut doet RKPSC wat terug. Nadat Doetinchem eigenlijk een penalty had moeten krijgen, de scheidsrechter wuifde het weg, schoot een verdediger de bal naar voren. De goed spelende Sven Wezendonk zag wat in deze trap en stormde via het middenveld over de Doetinchem-defensie heen. Oog in oog met doelman Ratsma faalde hij niet. De spanning weer enigszins terug in de wedstrijd en onverdiend was het zeker niet.

Waar RKPSC dacht weer terug in de wedstrijd te zijn was het Doetinchem-aanvoerder Ersin Uzun die in de 29e minuut de marge weer op 2 bracht. Na een fantastische aanval met een aantal keer 1-keer raken (Ivar, Baris) kwam de bal voor de voeten van Ersin die gericht uithaalde en de stand op 3-1 bracht.

Nadat Doetinchem nog wat mogelijkheden onbenut liet was 3-1 de ruststand.

In de tweede helft begon RKPSC opportunistischer te spelen. Doetinchem werd daarentegen slordiger en onrustiger en 'vergat' te blijven voetballen.
In de 55e minuut kwam
RKPSC terug tot 3-2. Een lange bal leek een prooi voor de goed keepende Piet Ratsma, maar dit keer zat hij wel fout door de bal los te laten. De oplettende aanvaller pikte deze op en een doelpunt was een feit.

De gasten uit Pannerden roken nu bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Sven Wezendonk was hier dichtbij maar, werd op het laatste moment net buiten de zestien meter onreglementair gestopt door de goed spelende Jessie Cancian. De overgebleven vrije trap belandt net naast het doel.

Ook de 'wapendragers' van Doetinchem krijgen hiernaenkele kansen maar steeds ontbrak het laatste zetje.
In de 85e minuut wordt het eindelijk 4-2. Shady Moursi legt aan voor een vrije trap op een meter of 23 van het doel. De keeper zet geen muur neer en Shady schiet de bal snoeihard in het doel. De keeper zat er nog aan maar de bal was te hard om hem te kunnen keren.

Hierna nog enkele (grote) kansen voor Doetinchem. Eerst was het Baris die een bal, na een knappe actie, op de lat schiet. Daarna Shady en Rico die hun schoten net naast zagen gaan en even later opnieuw Baris die een rebound op 5 meter gekeerd zag worden door de doelman van RKPSC.

Na 105 (!) minuten vond scheidsrechter Spexgoor uit Vragender het mooi geweest en floot voor het eindsignaal.

Opnieuw 3 belangrijke punten voor Doetinchem. Ulftse Boys en Viod wonnen ook hun wedstrijden en zo blijft de top 3 ongewijzigd.
Volgende week speelt Doetinchem de derby tegen VVG'25. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Pol in Gaanderen.