Doetinchem 1 speelt wederom gelijk

7 november 2016

Op zondag 6 november speelde Doetinchem 1 de uitwedstrijd tegen Sprinkhanen 1 in Nieuw-Dijk.
Sprinkhanen is al 5 wedstrijden ongeslagen en hebben de weg naar boven gevonden. Doetinchem heeft de laatste 2 duels gelijk gespeeld en mede hierdoor liep men vorige week de eerste periode mis.
Vandaag is het team van trainer Leeuwerik nog steeds niet op volle sterkte. Aanvoerder Ersin Uzun is op de weg terug, maar nog steeds te geblesseerd om te kunnen trainen /spelen. Ook Mitchell Meuleman is op de weg terug en hoopt aankomende week weer te kunnen trainen. Niels Hondelink ontbrak vandaag ook nog.

Het beginsignaal werd gefloten door scheidsrechter Hup, die vooraf aangaf niet geheel fit te zijn met een knieblessure.

Doetinchem begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na 6 minuten kwam men op voorsprong door Shady Moursi die, na een mooie aanval, op aangeven van Rico Cancian de bal hard binnen kopte.

Ook hierna bleef Doetinchem de bovenliggende partij, tot de 17de minuut. Vanaf toen werd thuisploeg Sprinkhanen gevaarlijker. Met name aanvoerder Sjoerd Duis en Rob Gieling waren dreigend.

Sprinkhanen kreeg gedurende de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd en een gelijkmaker leek dichterbij dan de 0-2.
In de 40e minuut kwam deze verdiende gelijkmaker er ook. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt door aanvoerder Duis.
Even later opnieuw een grote kans voor de groen-zwarten maar, aanvaller Gieling schiet een rebound in het zijnet.
1-1 de ruststand.

In de tweede helft zien we een strijdbaarder Doetinchem. Er worden meer duels gewonnen en het tempo wordt wat hoger gelegd. Hierdoor ontstaan er voorin meer ruimtes en kan men tot meer aanvallen komen. Inmiddels is Alper Demiray ingevallen voor Baris Celik.

Het spel begeeft zich nu meer op de helft van de thuisploeg. Toch probeert ook Sprinkhanen een enkele keer via een counter het doel van doelman Ratsma te vinden maar, een goede eindpass ontbrak en zo werd men nooit echt meer gevaarlijk.

Ondanks het speloverwicht van Doetinchem, creëerden de blauw-witten niet veel kansen.
Een slotfase die nog alle kanten op kon gaan brak aan.
In de 76e minuut werd de wedstrijd echter stil gelegd. Scheidsrechter Hup kreeg opnieuw last van zijn knie en hij kon niet verder fluiten. Even leek het erop dat de wedstrijd gestaakt zou worden maar, er was een scheidsrechter aanwezig bij de wedstrijd. Dhr. Peters, clubscheidsrechter en knvb scheidsrechter, wilde de laatste 14 minuten wel fluiten. Zo werd een latere terugkeer naar Nieuw-Dijk Doetinchem bespaard gebleven.

Er gebeurde nog aardig wat in het laatste kwartier. Zo kreeg Doetinchem nog 2 opgelegde kansen. Eerst was het Alper Demiray die een kopbal gekeerd zag worden door doelman Bodd. Even later leek Rico Cancian te scoren, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en ook hij stuitte op de Sprinkhanen-doelman. Echter had de onsportieve assistent scheidsrechter van Sprinkhanen (hij zat er meerdere keren naast met een vlagsignaal) wederom gevlagd voor buitenspel en zou een eventuele goal waarschijnlijk afgekeurd zijn geworden.

In blessuretijd kreeg ook Sprinkhanen nog een mogelijkheid. Een schot van net buiten de zestien werd goed gekeerd door doelman Ratsma.

Zo bleef het bij 1-1. Achteraf een terechte uitslag gezien het spelbeeld en kansenverhouding.

Volgende week speelt Doetinchem 1 opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer in Beek tegen 't Peeske 1. Aanvang 14.00 uur.