Doetinchem 1 grijpt naast periodetitel na gelijkspel

• Doetinchem 1 grijpt naast periodetitel na gelijkspel
1 november 2016

Op zondag 30 oktober 2016 speelde Doetinchem 1 tegen Gwvv 1 uit Varsselder.
Bij winst vandaag mochten 'De wapendragers' zich periodekampioen noemen. Bij een ander resultaat is men afhankelijk van de directe concurrentie.
Gwvv is echter een geduchte tegenstander met enkele spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld in het verleden. Dus een makkelijke middag zou het absoluut niet worden.

Doetinchem is nog altijd gehavend. Ook vandaag waren er weer enkele spelers afwezig vanwege verschillende redenen. Niels Hondelink, Mitchell Meuleman, Volkan Oztas en aanvoerder Ersin Uzun moesten verstek laten gaan.

Nadat pupil van de week Mohamed Bashir de bal snoeihard in het doel had geschoten, floot scheidsrechter Van Huet het beginsignaal.
Gwvv zakte in en gokte op de counter en liet Doetinchem het spel maken. Echter had de thuisploeg moeite om ruimte te vinden om te kunnen voetballen.
Gwvv kwam er met een counter erg gevaarlijk uit en ze kregen dan ook de eerste opgelegde kans. Aanvaller Schweckhorst kwam oog in oog met doelman Ratsma, maar die schatte zijn lobje goed in en kon de bal gemakkelijk pakken.
Na wat kleine speldenprikjes over en weer kreeg ook Doetinchem een grote kans. Danny Reinders stelde Rico Cancian in staat om de kunnen scoren, maar een goede verdedigende actie zorgde ervoor dat Cancian de bal niet in het doel kon schieten.

Niet veel later was het wel raak. Balverlies op het middenveld en een vrije trap als gevolg voor Gwvv. Deze werd bij de tweede paal ingekopt door Dion Mulder van de geel-witten.
Net voor rust leek Doetinchem nog gelijk te maken, maar doelman Sven te Kaat keerde een snoeiharde vrije trap van aanvoerder Willem Stollé.

0-1 de ruststand.

In de tweede helft is het Doetinchem dat de druk opvoert. Men speelt nu in een hoger tempo en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Toch is Gwvv een listige ploeg dat beschikt over enkele slimme spelers in de omschakeling.
Zo werd het dan ook in plaats van 1-1, 0-2 voor de gasten. Weer balverlies op het middenveld bij Doetinchem en Gwvv speelde het hierna onder leiding van Ron Prinsen goed uit en uiteindelijk kon wederom Dion Mulder de 0-2 maken.

Nu leek Doetinchem echt wakker geschud en men zocht nog meer de aanval. Echter had men ook geen geluk in de afronding.
Toch werd het in de 70e minuut 1-2. Ivar Radstake met een knappe actie en hij stelt Baris Celik in staat te scoren.

Trainer Leeuwerik besluit aanvallender te gaan spelen en zet met Alper Demiray een extra aanvaller in. Alper is weer terug na 4 weken blessureleed.
Het offensief wordt beloond met de terechte gelijkmaker in de 86e minuut. Danny Reinders met een perfecte voorzet en Timuchin Popping kopt de bal strak in de verre hoek.

In de 10 minuten hierna krijgen beide teams nog grote mogelijkheden om de winst te pakken. Aan Doetinchem zijde was Jorrit Splitthoff nog dichtbij en bij Gwvv vergat men een 3 tegen 1 situatie slimmer uit te spelen. Vanwege buitenspel kwam Doetinchem goed weg.

Scheidsrechter Van Huet fluit voor het eindsignaal en een terechte eindstand staat op het bord: 2-2.

Door de overwinning van Ulftse Boys op Viod, is het Doetinchem niet gelukt om de eerste periode in de wacht te slepen.
Bij deze gaan de felicitaties uit naar Ulftse Boys met het behalen van deze prijs.

Doetinchem 1 speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Sprinkhanen in Nieuw Dijk. Aanvang 14.00 uur.