Denk aan onze kledingcontainer. Prop ’m vol!

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Denk aan onze kledingcontainer. Prop ’m vol!
26 januari 2017

Denk aan onze kledingcontainer. Prop ’m vol!

 

De winter is nog net niet voorbij, maar sommigen hebben de voorjaarsschoonmaak al in gedachten. Overtollige kleding, schoenen, beddengoed etc. moeten dan allemaal weg. Gooit u het in de kledingcontainer op ons sportcomplex, dan steunt u er niet alleen goede doelen mee, maar ook onze voetbalclub.

 

Wanneer u als lid 1 keer per half jaar een (vuilnis)zak met kleding in onze kledingcontainer stopt, dan levert dit onze vereniging (met 400 leden) op jaarbasis al gauw duizend euro op. En neemt u vaker kleding mee, dan is de opbrengst nóg hoger.

Maar het grootste deel van de opbrengst gaat via de organisatie Sympany naar goede doelen. Het geld wordt door Sympany niet alleen ingezet om mensen uit kansarme situaties te helpen in Nederland, maar ook in Afrika en India.

Sympany is per januari 2015 ontstaan door een fusie tussen KICI en Humana Nederland. Hun kledingcontainer staat al vele jaren bij de ingang van ons sportcomplex, maar kan nog veel beter gebruikt worden dan tot nu toe het geval is.

Wat kan/mag er allemaal in de container? Daar komt-ie dan:

Alle soorten schoenen
Beddengoed
Broeken
Dekbedovertrekken
Dekens
Gordijnen
Handdoeken
Hemden
Jassen
Jurken
Knuffels (schoon)
Kousen
Kussenslopen
Lakens
Onderkleding
Petten
Poetsdoeken
Pyjama’s

Riemen
Rokken
Schoenen
Servetten
Shawls
Sokken
Stropdassen
Tafellakens
Tassen
Theedoeken
Truien
T-shirts
Vesten
Vitrage
Washandjes
Woontextiel
Zwemkleding

 

Het mag zelfs versleten zijn. Als het niet kan worden hergebruikt, dan worden er poetsdoeken of isolatiemateriaal van gemaakt.

En als de container toevallig vol is, geen probleem! Zet u de zakken gerust tegen de container aan. Wij zorgen er dan als club voor dat het zo snel mogelijk wordt opgehaald.