DCS G1 – vvDoetinchem G1

26 september 2016

vvDoetinchem G1

Wedstrijdverslagje DCS G1 – vvDoetinchem G1, zaterdag 24 september 2016

Als de competitie eenmaal is begonnen, is er ook geen houden meer aan. Deze week een uitwedstrijd tegen het altijd lastige sv DCS, sportvereniging Door Combinatie Sterk, uit Zevenaar. We moesten al redelijk op tijd spelen. Zo ‘vroeg’  dat Ricardo dwars door het alarm van zijn wekker is heen geslapen, dromend van lekkere kippensoep. Dat stond althans op zijn whatsapp berichtje dat bij aankomst in Zevenaar binnen kwam. Hij is gelukkig nog jong en heeft dus nog heel veel tijd om heel goed te leren klok kijken.

De altijd waakzame keeper Ronn had al vlug gezien dat zijn plaageest Marvin er deze keer bij DCS niet bij was. Dat scheelt volgens hem al vlug een paar goaltjes en in ieder geval veel werk. vvDoetinchem begon goed aan de wedstrijd wat na een minuutje of 10 ook een eerste doelpunt opleverde. Bjorn legde van een afstandje, nota bene met zijn linker chocolade been, de bal keurig onder in de hoek. DCS probeerde het wel maar kwam toch niet echt los tegen een goed spelende verdediging onder leiding van good en nog lang niet old Peter. En als er al eens een DCS aanvaller aan de aandacht van de verdedigers ontsnapte, dan was er altijd Ronn, een sta en lig in de weg van jewelste.

Met zo nu en dan aardig combinatiespel werd de stand soepeltjes opgevoerd naar 4-0, voordat DCS vlak voor de rust iets terug kon doen. Van dichtbij werd Ronn verschalkt, duidelijk vanuit buitenspelpositie, maar die spelregel geldt in het G voetbal niet. De rust werd benut om de vochtvoorraad weer wat aan te vullen en nog wat puntjes op de voetbal i te zetten.  We waren net weer begonnen toen, na een door Karel genomen corner, vvDoetinchem verrast werd door een snelle uitval van DCS en een mooi doelpunt van heel dichtbij van hun rechterspits.

DCS dacht door te kunnen drukken maar had buiten de waard van vvDoetinchem gerekend. Nadat Karel eerst flink met zijn kop tegen de grond was gebotst was hij zo in de war dat hij met een prachtige steekpass Rene alleen voor de keeper zette, die het vervolgens na een elegante balaanname keurig afmaakte. Toen ook Twan nog scoorde was de strijd eigenlijk al gestreden, 2-6. vvDoetinchem vond het zo wel genoeg en bij DCS was de moed al zover in de schoenen gezakt dat de spelers hun kicksen moesten losmaken en opnieuw dicht knopen.

Voor de spelers van DCS op deze warme nazomerdag een koude voetbaldouche. Dat gold echter ook voor de spelers van vvDoetinchem toen na afloop bleek dat het water van de douche niet echt warm wilde worden. Gelukkig moet je in Zevenaar een eindje wandelen voordat je weer op de parkeerplaats bent. Opgewarmd door een lekker zonnetje gingen Rene en Bjorn eerst nog naar de IKEA en evenals de anderen vervolgens goedgemutst weer terug naar Doetinchem.