Concordia-W8 – Doetinchem 5

4 september 2017

Concordia-W8 – Doetinchem 5

Na een (voor sommige jongens) een veel te lange zomerstop mochten we op zondag 3 september weer het veld op.

Er stond namelijk de bekerwedstrijd tegen Concardia op het programma.

Uit bij Concordia is altijd lastig en hoewel we er vanuit gingen dat het bekerprogramma een oefencampagne is, was er toch spanning van sommige gezichten af te lezen.

Of dit nu van de wedstrijd kwam of van het stadsfeest is nog af te vragen.

Ondanks dat de tegenstander een klasse hoger speelde hadden we natuurlijk alle vertrouwen in een goede afloop.

We zijn immers vanaf de winterstop ongeslagen en wilde dit natuurlijk graag zo houden.

Toen de wedstrijd begon bleek al snel dat Concordia toch wel het betere voetbal speelde maar de 2 grote opgelegde kansen konden ze echter niet verzilveren.

Na ongeveer een kwartier kreeg Gerrit op rechts de bal die dan ook een goede voorzet afleverde over alle verdedigers van Concordia heen precies bij Pascal Brugman op het hoofd. Hij kopte de bal in tegengestelde richting weer mooi over de keeper heen en het stond dus 0-1.

Op dit moment kwam onze vaste spits Merwin in beweging op de bank.

Hij was aardig opgeknapt van het stadsfeest en stond te trappelen om in te vallen.

Hij beloofde ons zelfs om 2 keer te scoren.

Dit maakte hij niet waar maar het 1ste !! balcontact van Merwin schoot hij snoeihard onder de keeper door en dus 0-2.

Dit was ook de ruststand. Na de rust kwam Gerrie uit de grensrechterpositie in het veld.

Hij heeft ongeveer 20 minuten geprobeerd om bij verschillende spelers van Concordia de bal door de benen te spelen. Toen hij erachter kwam dat dit niet lukte probeerde hij maar een keer om over de keeper heen te schieten met een lopje.

Dit lukte wel en hij maakte dan ook de 0-3.

Hierna was de wedstrijd gespeeld maar we moesten natuurlijk wel blijven opletten achterin.

Dit opletten gebeurde echter niet zo nauwlettend en Concordia mocht toch nog een keer op goal schieten maar de bal ging via onderkant lat weer het veld in.

Toch werd er vlak voor tijd nog een keertje gescoord door Concordia waardoor de einduitslag op 1-3 werd bepaald.

Volgende week staat voor ons de wedstrijd tegen Pax10 op het programma.

Deze wedstrijd begint om 12.30 uur en we spelen dan thuis op Sportpark De Bezelhorst.