Bram van Dooren terug naar v.v. Doetinchem

• Bram van Dooren terug naar v.v. Doetinchem
6 juni 2018

Doetinchem-1 heeft zich tot nu toe voor het seizoen 2018-2019 weten te versterken met een zestal nieuwe spelers. Vijf van deze spelers hebben al een verleden bij Doetinchem. De opvallendste naam die (terug)komt is die van Bram van Dooren.

De 29-jarige aanvaller verruilde drie seizoenen geleden de Doetinchemmers voor hoofdklasser Silvolde. Hier heeft hij met veel plezier gespeeld, maar na drie jaar hoofdklasse vindt hij het tijd om terug te keren bij de club waar hij vanaf de f-jeugd al gespeeld heeft. Na een gesprek met de technische staf zei Bram dat hij er erg naar uitkijkt weer in het blauw-wit te gaan spelen. ''Het voelt als thuiskomen''.

Verder keert Merwin Steenbergen weer terug als keeper, nadat hij de afgelopen twee jaar heeft gespeeld in het vijfde elftal. Mede door zijn werk kon Merwin destijds niet meer in het eerste elftal keepen. Nu hij ander werk heeft kan de 22-jarige weer trainen en gaat hij de concurrentie aan met o.a. Piet Ratsma, de huidige eerste keeper.

Shady Moursi, een linksbenige aanvaller, heeft zichzelf, na een jaar afwezig te zijn geweest, ook weer aangemeld. Shady heeft de jeugd van Doetinchem al doorlopen en heeft tussentijds ook nog drie seizoenen bij DZC'68 gespeeld. In het seizoen 2016-2017 maakte hij al deel uit van de selectie van Doetinchem en was toen goed voor 9 competitiedoelpunten. Na een jaar afwezigheid, voornamelijk wegens drukke werkzaamheden, keert de 20-jarige aanvaller weer terug in het blauw-wit.

Naast dit drietal komen ook Niels Schouten en Luuk Hartman terug.

Niels vertrok vier jaar geleden vanuit de A1 van Doetinchem naar Zelos in Zelhem. Met name omdat zij op zaterdag spelen. Nu hij op zondag kan en wil spelen heeft de behendige 22-jarige aanvaller weer gekozen voor een terugkeer bij de 'Wapendragers'.
Luuk Hartman komt terug van Zeddam-Sint Joris-1. Hij vertrok vanuit de A1 naar het toenmalige Sint Joris 1 in Braamt. Inmiddels is Luuk 23 jaar jong en na enkele jaren eerste-elftalervaring wilde de linksbenige speler graag weer spelen bij zijn oude club in zijn eigen woonplaats.

Helemaal nieuw bij de club is Menno Admiraal. Menno is een verdediger en komt over van stadgenoot Viod. Hier heeft hij enkele jaren in het eerste elftal gespeeld (o.a. in de tweede klasse). Wegens wisselende diensten op het werk is Menno op het tweede plan geraakt en heeft hij het afgelopen seizoen in het tweede elftal van Viod gespeeld. Hierdoor heeft hij zich gemeld bij v.v. Doetinchem, in de hoop hier wel in aanmerking te komen voor de eerste selectie.

We wensen alle nieuwelingen enorm veel succes bij de kersverse derdeklasser. Hopelijk gaan ze een mooi seizoen tegemoet!

In de loop van de week volgt er misschien nog een update op dit bericht, aangezien er  nog meer gesprekken gaande zijn met enkele andere spelers die zich gemeld hebben. Zodra hier meer duidelijkheid over is volgt dit ook op de website.