Achterhoekcup dtc JO15-1

13 oktober 2017

Doetinchem JO15-1---Warnsveldse boys JO15-1

Afgelopen woensdagavond, 11 oktober moesten we aantreden om de 1ste wedstrijd te spelen in de achterhoekcup. En dan ook gelijk tegen de, in de  1ste klasse spellende Warnsveldse boys.

Dit is op voorhand natuurlijk een mooi affiche.

We begonnen zeer sterk en fel aan de wedstrijd en het was dan ook gelijk al duidelijk dat onze jongens niet van plan waren om zich helemaal weg te laten spelen. Een lange uittrap van de keeper van Warnsveldse boys werd meteen weer lang terug gespeeld door Frits waarop Calvin zijn snelheid weer kan laten zien. Hij zet vervolgens goed voor en Soner kan afronden en de 1-0 maken.

Dit was al vroeg in de wedstrijd en de jongens van Warnsveldse boys leken het even helemaal kwijt te zijn. Een foute terugspeelbal werd dan ook goed onderschept door Ayhan en die straft dit gelijk goed af en scoort de 2-0!!

Vrij snel kwamen we ook op 3-0 door een lange bal van Canol die in de zestien beland en Calvin keihard op de paal schiet. Ayhan let hierbij het beste op en scoort in de rebound. Een mooie aanval over rechts via Calvin en Shema die bij Ayhan terecht komt en met een bekeken lop over de keeper zelfs de 4-0 scoorde. Ook kreeg Warnsveldse boys nog wat kansen en toen een speler van hun alleen op Canol af kon trok Djeno aan de veelbesproken noodrem. De vrije trap die hierop volgde werd overigens hoog over geschoten waardoor de ruststand op 4-0 werd gezet.

Na rust was de kracht wel een beetje uit het elftal en bloeide de wedstrijd een beetje dood.

Er was immers geen spanning meer in de wedstrijd en het moeten was met een 4-0 stand ook wel een beetje weg geëbt.

Na een aantal kleine kansjes over en weer was de grootste kans toch weer voor ons en kon Calvin mooi inkopen na een uitgemeten voorzet van Ayhan. 5-0 dus en dat was ook de eindstand.

Door het verassende  verlies van Longa bij SDOUC staan we nu 1ste in de poule en is er dus van alles mogelijk.

De volgende wedstrijd in de achterhoekcup staat gepland op woensdagavond 8 november en is bij SDOUC op sportpark De Ijsselweide en begint om 19.00 uur

Dit belooft ook weer een leuke partij te worden want dit elftal hebben we afgelopen week ook in de competitie getroffen en winnend afgesloten. We hopen hier alleen wel op een andere scheidsrechter want wie de competitiewedstrijd heeft gefloten had het niet zo op onze leiding voorzien.

Aankomende zaterdag 14 oktober spelen we onze volgende competitiewedstrijd thuis tegen FC Zutphen JO15-3. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.