35+2 Derde speelavond

19 oktober 2016

Afgelopen vrijdag (14 oktober) stond de derde speelavond op het programma bij D.Z.C.’68. Deze avond moesten we wat improviseren, want we hadden vier afwezigen. Henk (lies) en Peter (rug) waren geblesseerd. Robert en Tomas gingen elders in Europa scouten of er nog betere spelers op de velden rondlopen. John Magendans gaf gelukkig donderdag bij Simeone aan dat hij wel mee wilde doen. Achteraf zou blijken dat je niet in verre oorden hoeft te scouten om een goede voetballer binnen te halen.
De eerste wedstrijd begonnen we tegen PAX. PAX leek weer wat andere spelers te hebben en dat is dus altijd weer even aftasten. Alleen dit aftasten duurde nog geen minuut. De eerste de beste bal achteruit van PAX werd onderschept door John en hij liet direct zien een doelpuntenmachine te zijn met een dodelijker linker. 1-0 voorsprong en op weg naar een grote uitslag. De 2-0 viel ook al snel en was weer van John. De bal werd snoeihard in de kruising geplaatst. De 3-0 was een aanval uit het boekje. Van achteruit werd de bal diep gespeeld op Martijn. Die was zo snel dat de tegenstander dacht dat hij op de ‘brommer’ was. Hij legde de bal perfect voor op de inkomende Simeone die keurig binnenschoot. PAX geloofde het wel en viel al om als de aftrap moesten nemen. We konden hierdoor makkelijk uitlopen naar 4-0 en 5-0 van Martijn en John.
De tweede wedstrijd tegen VIOD begon wat lastiger. VIOD had ook wat andere spelers in de gelederen en ze kwamen sterk uit de startblokken. VIOD kwam dan ook op een 0-1 voorsprong door een ‘prachtige’ goal. Een eigendoelpunt van Rene onder in de hoek geschoten. Gerjan kon er alleen maar naar kijken. Niet veel later kwam een van richting veranderd schot van VIOD op de paal en had het zomaar 0-2 kunnen staan. Hierna leken we eindelijk wakker en kwamen op stoom. Door doelpunten van John, Martijn en Rene liepen we al snel uit naar een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Bij VIOD lukte niets meer en John tekende de 5-1 en 6-1 aan.
In de wetenschap dat een overwinning tegen DZC ons de najaarstitel niet meer kon ontgaan begonnen we aan de derde wedstrijd. De wedstrijd verliep wat stroef en dit kwam niet alleen door het dramatische kunstgrasveld van de gastheren. DZC kwam door een goede aanval op een 0-1 voorsprong. Hierdoor moesten we in de achtervolging en kon DZC inzakken en op de counter loeren. Aan beide kanten kwamen wat mogelijkheden, alleen tot doelpunten leidde dit niet. Totdat Johan goed druk zetten op de keeper van DZC. Deze dacht Johan met een hakje op het verkeerde been te zetten. Johan tikte echter de bal aan en het stond 1-1. De kans op nog een doelpunt kwam vlak daarna. Johan schoot hard op doel na een mooi opgezette aanval. De keeper maakte zijn fout goed door op miraculeuze wijze te redden. Ook een snoeiharde vrije trap van John in de laatste minuut spatte uiteen op de paal. 1-1 eindstand.
Dit betekent dat op 4 november bij VIOD de najaarstitel behaald kan worden. We zullen dan nog één punt moeten halen in de resterende drie wedstrijden.