Informatie

De voetbalvereniging Doetinchem is opgericht op 1 augustus 1907 en ging op 1 juli 1928 een samenwerkingsverband aan met de toenmalige vereniging D.L.O. De vereniging kent dus een rijke historie en is de oudste actieve voetbalvereniging in het gebied rond de Oude IJssel.
Sinds de invoering van het betaalde voetbal is het voor de amateur-voetbalverenigingen, dus ook voor de vv Doetinchem, bijzonder moeilijk goede en talentvolle spelers te behouden. Derhalve is het spelen op het allerhoogste amateurniveau slechts weggelegd voor optimaal door het bedrijfsleven gesponsorde verenigingen waarbij betalingen van (onkosten)vergoedingen aan selectiespelers tot de mogelijkheden behoren. Bij de v.v. Doetinchem is statutair gekozen zulks niet te doen. Met onbetaalde amateurs op een zo hoog mogelijk niveau presteren is en blijft ons doel.

Door de tijd heen zijn wij onze clubkleuren trouw gebleven, te weten: blauw shirt, witte broek en effen blauwe kousen. Gelukkig zijn inmiddels vele van onze jeugd- en seniorenteams voorzien van een kledingsponsor. Momenteel telt de v.v. Doetinchem circa 550 leden waaronder een groot aantal ereleden en leden van verdienste.
Naast de diverse (bestuurlijke) commissies heeft de vv Doetinchem een seniorenafdeling met zes teams spelend op zondag, een seniorenteam op zaterdag en een juniorenafdeling met rond de 15 elftallen/zeventallen, alsmede twee teams voor het G-voetbal (lichamelijk en geestelijk gehandicapten). Ook dit seizoen is een meisjesteam actief voor onze vereniging. Het eerste elftal voetbalt in de Landelijke 3e Klasse van de KNVB zondagamateurs, ook alle jeugdselecties spelen op een goed en aanvaardbaar niveau.

Op 1 augustus 2007 bestond v.v. Doetinchem 100 jaar. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd om dit te vieren. Zo speelde ons eerste elftal tegen eredivisionist de Graafschap. Onze amateurs maakten het de superboeren erg lastig, maar verloren uiteindelijk met 2-0. Verder zijn er een reünie, een receptie en een feestavond georganiseerd. Tijdens de receptie kreeg v.v. Doetinchem uit handen van burgemeester Herman Kaiser de Koninklijke erepenning uitgereikt. Hare majesteit verleend deze onderscheiding alleen aan clubs van minstens een halve eeuw oud met een indrukwekkende staat van dienst. Ook de jeugd werd volop bij het jubileum betrokken. Zij vermaakten zich op een geslaagde survivaldag.