Informatie

De voetbalvereniging Doetinchem is opgericht op 1 augustus 1907 en ging op 1 juli 1928 een samenwerkingsverband aan met de toenmalige vereniging D.L.O. De vereniging kent een rijke historie en is de oudste actieve voetbalvereniging in het gebied rond de Oude IJssel.
Sinds de invoering van het betaalde voetbal is het voor amateur-voetbalverenigingen, dus ook voor de vv Doetinchem, bijzonder moeilijk goede en talentvolle spelers te behouden. Derhalve is het spelen op het allerhoogste amateurniveau slechts weggelegd voor optimaal door het bedrijfsleven gesponsorde verenigingen waarbij betalingen van (onkosten)vergoedingen aan selectiespelers tot de mogelijkheden behoren. Bij de v.v. Doetinchem is statutair gekozen zulks niet te doen. Met onbetaalde amateurs op een zo hoog mogelijk niveau presteren is en blijft ons doel.

Door de tijd heen zijn wij onze clubkleuren trouw gebleven, te weten: blauw shirt, witte broek en effen blauwe kousen. Gelukkig zijn inmiddels vele van onze jeugd- en seniorenteams voorzien van een kledingsponsor. Momenteel telt de v.v. Doetinchem circa 400 leden waaronder een groot aantal ereleden en leden van verdienste.
Naast de diverse (bestuurlijke) commissies heeft de v.v. Doetinchem een seniorenafdeling met vijf mannenteams en één vrouwenteam spelend op zondag, plus twee 35+-teams spelend op de vrijdagavond, en een jeugdafdeling met acht teams spelend op zaterdag. Daarnaast heeft de vereniging nog G-voetbal voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten: een seniorenteam en een jeugdteam, die beide op zaterdag voetballen.

Het eerste elftal voetbalt anno 2017 in de 3e klasse van de KNVB-zondagamateurs.

Op 1 augustus 2007 bestond v.v. Doetinchem 100 jaar. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd om dit te vieren. Zo speelde ons eerste elftal tegen (toen nog) eredivisionist De Graafschap. Onze amateurs maakten het de superboeren erg lastig, maar verloren uiteindelijk met 2-0. Verder werden er een reünie, een receptie en een feestavond gehouden. Tijdens de receptie kreeg v.v. Doetinchem uit handen van burgemeester Herman Kaiser de Koninklijke erepenning uitgereikt. Hare majesteit verleent deze onderscheiding alleen aan clubs van minstens een halve eeuw oud met een indrukwekkende staat van dienst. Ook de jeugdspelers werden volop bij de jubileumviering betrokken. Zij vermaakten zich op een inspannende survivaldag.